Iværksætterstuderende vinder regionsmesterskabet i entreprenørskab for papkrykke-koncept

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus vinder otte ud af 12 pladser ved DM i entreprenørskab. Bæredygtig pap-krykke fik førsteplads.

De fire vinderstuderende Morten Keil, Mads Reinholdt, Kasper Tindbæk og Mathias Snejstrup fra professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship står bag et bæredygtigt papkrykke-koncept til hospitaler.

Ideen er at give hospitalerne et billigere og mere bæredygtigt alternativ til aluminiumskrykker. De coatede, vandafvisende papkrykker, der laves af bæredygtig genbrugspap, vil kunne smides væk efter brug. Hospitalerne skal dermed ikke bruge tid og penge på at reparere og desinficere krykker eller rykke for krykker, der ikke afleveres tilbage efter brug.

Globalt potentiale

Ifølge dommerpanelet har papkrykke-produktet med firmanavnet Danish Cardboard Tech globalt potentiale. Med prisen fulgte 10.000 kr. og en plads ved DM i entreprenørskab i slutningen af maj.

”Vi er super glade og stolte. Vi synes, at de andre teams var kompetente og langt fremme i udviklingen, så vi var noget overraskede over, at det blev os, der vandt. Det er alletiders,” siger 25-årige Morten Keil.

Hård konkurrence

Mere end 80 studerende fordelt i 34 teams fra videregående uddannelser på Erhvervsakademi Aarhus, VIA University College, UCN University College Nordjylland og Erhvervsakademi MidtVest dystede på deres iværksætterideer om at blive regionale mestre fredag den 29. april.

Fire teams fra Erhvervsakademi Aarhus vandt alle fire kategoripriser, det samlede regionsmesterskab - og kvalificerede sig til otte af de i alt 12 pladser ved DM i entreprenørskab.

Vinder hvert andet år

DM i entreprenørskab er for studerende på korte og mellemlange videregående uddannelser. 

I gennemsnit har studerende fra Erhvervsakademi Aarhus vundet DM-titler i entreprenørskab hvert andet år de sidste ti år, nemlig i 2004, 2005, 2007, 2010, 2011 og 2013. I samme periode har erhvervsakademiets studerende også vundet EM i entreprenørskab tre gange - i 2004, 2008 og 2009.

Det er første gang, der holdes regionsmesterskab i entreprenørskab. Det giver de studerende mulighed for at få testet deres pitch og få konstruktiv feedback, så de kan stå endnu stærkere til DM mandag den 30. maj i København, hvor de skal dyste mod studerende fra resten af landet.