Praktikforløb i Dansk Supermarked kåret som årets bedste

Dansk Supermarked og deres praktikant Mads Fuglsang Hedegaard modtog tirsdag formiddag prisen 'Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik'.

Fra venstre ses udddannelseschef Kim Sørensen Ramus fra Erhvervsakademi Aarhus, professionsbachelor Mads Fuglsang Hedegaard og produktchef Morten Agerholm fra Dansk Supermarked Group. 

Praktikprisen blev uddelt hos Dansk Supermarkeds domicil i Brabrand ved Aarhus.

100 pct. tillid og ansvar

Den nyslåede professionsbachelor i international handel og markedsføring var en af mange, der i løbet af foråret havde indstillet sin praktikvirksomhed til prisen. Og juryen var ikke i tvivl om, at Dansk Supermarked havde givet Mads Fuglsang Hedegaard et ekstraordinært godt praktikforløb. 

"De fortjener prisen, fordi de har vist Mads 100 pct. tillid fra starten, givet ham ansvar og taget ham topseriøst," forklarer Ole Middelhede, partner og headhunter i konsulentvirksomheden Assessit og en del af juryen.

Praktikanter vigtige for forretningen

Dansk Supermarked Group har mange praktikanter fra videregående uddannelser - heriblandt erhvervsakademierne - ansat, og de bliver set som en stor ressource. 

"Vi er vældig glade for udnævnelsen. Praktikanter er en vigtig del vores forretning og den måde, vi rekrutterer folk på. Så det, at vores praktikanter er lige så glade for samarbejdet, som vi selv er, betyder meget for os. Af samme grund er det derfor også utrolig vigtigt for os at have gode uddannelsesinstitutioner i og omkring Aarhus, som kan forsyne os med en stærk pipeline af talentfulde og engagerede studerende," siger indkøbschef Jakob Nørgaard-Petersen fra Dansk Supermarked.

Fokus på det gode praktikforløb

Erhvervsakademi Aarhus uddeler prisen for at skabe opmærksomhed om vigtigheden af et godt og veltilrettelagt praktikforløb. Som noget nyt i år går vinderen videre til en finale blandt praktikforløb fra resten af landets øvrige otte erhvervsakademier.

"Praktikforløb er en vigtig del af de unges uddannelse. I mange tilfælde åbner praktikken også døren til det første job. Derfor vil vi gerne hylde og fremhæve de virksomheder, der gør det ekstra godt, så de får blod på tanden til at fortsætte det gode arbejde – og kan inspirere andre," siger rektor Christian Mathiasen fra Erhvervsakademi Aarhus.

Fakta

Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik uddeles for første gang for at sætte fokus på vigtigheden af et godt praktikforløb på de videregående uddannelser.

De øvrige nominerede til årets pris var:

  • Raw Snacks Europe Aps
  • Økologisk Landsforening 
  • DANSKI A/S

Juryen, der udvalgte vinderen, bestod af:

  • Partner og headhunter Ole Middelhede fra konsulentvirksomheden Assessit
  • Rektor Christian Mathiasen, Erhvervsakademi Aarhus
  • Studerende Rose Olsen fra studenterorganisationen Academy Council
  • Praktikansvarlig Anne Marie Andersen, Erhvervsakademi Aarhus

Om Årets Erhvervsakademipraktik

Vinderen af Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik går videre til en finale blandt praktikforløb fra landets øvrige otte erhvervsakademier. Vinderen kåres tirsdag den 7. juni ved en prisfest på Radisson Blu H.C. Andersen Hotel Odense.