Iværksætterstuderende kvalificerer sig til EM

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus kvalificerer sig til EM med bæredygtig pap-krykke til hospitaler. Konceptet fik en 2. plads ved DM i entreprenørskab mandag, hvilket udløser et Wildcard til EM i Rumænien senere på sommeren.

De fire vinderstuderende Morten Keil, Mads Reinholdt, Kasper Tindbæk og Mathias Snejstrup fra professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship står bag det prisbelønnede papkrykke-koncept til hospitaler.

Papkrykker med globalt potentiale

Med prisen fulgte 25.000 kr. og et wildcard til EM. Vinderteamet med firmanavnet Danish Cardboard Tech blev belønnet med yderligere 25.000 kr. af Tønder Energi- og Miljøfond. 

”At blive de næstbedste til DM er et kæmpe skulderklap og giver en ekstra gejst og energi. Vi er godt klar over, at vi har et godt produkt, men vi er også ydmyge. Derfor er vi sindssygt glade for, at andre også kan se potentialet i vores produkt," siger 25-årige Morten Keil fra Danish Cardboard Tech, der fik overrakt prisen af serieiværksætter Tommy Ahlers, der er kendt fra DR-programmet 'Løvens Hule'. 

Økonomisk gevinst for hospitaler 

Ideen er at give hospitalerne et billigere og mere bæredygtigt alternativ til aluminiumskrykker. De coatede, vandafvisende papkrykker, der laves af genbrugspap, vil kunne smides væk efter brug. Hospitalerne skal dermed ikke bruge tid og penge på at reparere og desinficere krykker eller rykke for krykker, der ikke afleveres tilbage efter brug.

Hård konkurrence

70 studerende fra videregående uddannelser over hele landet havde kvalificeret sig til DM-finalen mandag den 30. maj i Børssalen hos Dansk Erhverv i København. Så der var hård kamp om priserne. Alligevel lykkedes det de otte finaleteams fra Erhvervsakademi Aarhus at vinde to ud af fire kategoripriser og den samlede 2. plads, hvilket udløser et Wildcard til EM i entreprenørskab i Rumæniens hovedstad Bukarest den 6.-8. juli 2016. 

Pris til sæbe med kaffegrums

I kategorien Produkt & Teknologi vandt Team Grums, som består af fire studerende fra markedsføringsøkonomuddannelsen: Mikkel Knudsen, Kasper Ottosen, Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgaard. Deres koncept går ud på at genanvende kaffegrums fra bl.a. cafeer til tryk- og håndsæbe.

Højt niveau

DM i entreprenørskab er for studerende på korte og mellemlange uddannelser. De har alle deltaget i iværksætterforløbet Start Up Programme, som har til formål at motivere studerende til entreprenørskab og udvikle deres forståelse af en forretningsmæssig udnyttelse af kreative ideer.

Ifølge lektor Jesper Nørskov fra Erhvervsakademi Aarhus var niveauet ved dette års DM, om end muligt, endnu højere - og med langt flere deltagere - end sidste år.

”Derfor er vi naturligvis rigtig glade og stolte for vores samlede andenplads,” siger han.

Vinder hvert andet år

I gennemsnit har studerende fra Erhvervsakademi Aarhus vundet DM-titler i entreprenørskab hvert andet år de sidste ti år, nemlig i 2004, 2005, 2007, 2010, 2011 og 2013. I samme periode har erhvervsakademiets studerende også vundet EM i entreprenørskab tre gange - i 2004, 2008 og 2009.