Papkrykke vinder 2. plads ved EM i entreprenørskab

Fire studerende fra professionsbacheloruddannelsen i entreprenørskab på Erhvervsakademi Aarhus og en bæredygtig papkrykke vandt torsdag eftermiddag den 7. juli 2. plads ved EM i entreprenørskab i Bukarest.

"Vi er fantastisk glade," lød det fra vinderteamet umiddelbart efter prisfesten, der foregik på Pullmann Bukarest World Trade Center i den rumænske hovedstad.

20 hold fra 18 lande var med i konkurrencen.

Papkrykke med globalt potentiale

De fire vinderstuderende Morten Keil, Kasper Tindbæk, Mathias Snejstrup og Mads Reinholdt fra Danish Cardboard Tech har udviklet en papkrykke af genbrugspap, der skal erstatte hospitalernes aluminiumskrykker.

Papkrykken er et billigere og langt mere bæredygtigt alternativ, fordi den kan smides væk efter brug og sparer hospitalet for udgifter til reparation og desinficering - plus afskrivning af krykker, der aldrig leveres tilbage efter brug.

Undersøgelser viser, at halvdelen af alle de krykker, som patienter får med sig hjem efter indlæggelse, aldrig leveres tilbage. 

Pengepræmie

Teamet vandt også en særpris, Social Innovation Award, på 1500 euro, svarende til 11.200 kr., som skal bruge til produktudvikling.

Læs mere om papkrykken, der også vandt en pris ved DM i entreprenørskab i foråret.