Jordbrugsteknolog vinder pris for sit forslag til ny park i Esbjerg

Nyuddannet jordbrugsteknolog Liliana Avlasovic-Andersen vinder JID-prisen for ambitiøs planforslag for et stort, grønt område midt i Esbjerg.

33-årige Liliana Avlasovic-Andersen skrev sin opgave som afslutning på den 2-årige videregående uddannelse til jordbrugsteknolog med speciale i landskab og anlæg

"Jeg er meget overrasket og dybt beæret. Det er et kæmpe skulderklap og giver mig selvtillid i mit fremtidige arbejde," siger prismodtager Liliana Avlasovic-Andersen, der tidligere har arbejdet som arkitekt i Litauen og Danmark og som selvstændig anlægsgartner og havearkitekt i Esbjerg.

Skal give esbjergensere smag for naturen

I sin prisvindende plan beskriver Liliana, hvordan Gjessing Plantage i Esbjerg kan binde byboere og natur sammen. Skoveksperimentarium, sansehave, udstillinger og udekøkken er nogle af elementerne i den 78-sider lange helhedsplan.

"Jeg har planlagt området ud fra et ønske om at udnytte dets rekreative potentiale bedst muligt, så der skabes synergi mellem tiltagene og de forskellige muligheder for et aktivt liv gennem medborgerskab og strategisk planlægning. Udgangspunkt for opgaven er bl.a. Vision 2020, hvor en af de vigtigste mål er at skabe forudsætninger for at tiltrække flere borgere til Esbjerg og Esbjerg Kommune gennem forskellige muligheder for ”activ living," forklarer Liliana, der gerne vil arbejde med projektering af store, grønne områder eller som rådgiver.

Usædvanlig og ambitiøs

Prisen blev uddelt ved dimissionen af 127 nyuddannede jordbrugsteknologer på Erhvervsakademi Aarhus, Tretommervej i Vejlby Risskov onsdag den 29. juni af JID's sekretariatsleder Peter Bromark (til højre i billedet).

”Selv for en jordbrugsteknologstuderende med speciale i landskab og anlæg er det nyt at arbejde med planlægning med denne vinkel og på dette niveau” begrundede Peter Bromark.

Med prisen fulgte et kontant beløb på 5.000 kr.

Esbjerg Kommune skal høre om planen

Liliana skal nu præsentere sin plan for Esbjerg Kommunes Vej- og Parkafdeling, hvor hun også var i praktik under sin uddannelse. 

Om JID

JID er en faglig organisation for jordbrugsteknologer i Danmark. Jordbrugsteknologer arbejder typisk med formidling, rådgivning, produktion og ledelse inden for jordbrug. De har typisk en baggrund som faglærte landmænd eller studenter.