Jordbrugsteknolog vinder pris for økologistrategi

Nyuddannet jordbrugsteknolog Jens Saksager vinder landbrugspris, DLBR-prisen, for økologistrategi og analyse af markedet for økokyllinger.

25-årige Jens Saksager skrev sin opgave som afslutning på den 2-årige videregående uddannelse til jordbrugsteknolog med speciale i agro business management på Erhvervsakademi Aarhus.

Analyserede markedet for økokyllinger

I sin opgave udarbejdede Jens en ny strategi for sine forældres bedrift, Saksager, der producerer en mio. slagtekyllinger om året.

I opgaven analyserede Jens også markedet for økologiske kyllinger.

"Det er da dejligt at se, at man har lavet et ordentligt stykke arbejde. Det bekræfter mig i, at jeg er på rette vej," siger den nyuddannede prismodtager, der er tidligere faglært landmand og efter sommerferien skal arbejde som driftsleder på sine forældres bedrift i Vrå i Nordjylland.

Penge til ferie 

Prisen blev uddelt ved dimissionen af 127 nyuddannede jordbrugsteknologer på Erhvervsakademi Aarhus, Tretommervej i Vejlby Risskov onsdag den 29. juni af udviklingschef Jakob Lave fra landbrugets videnshus SEGES (til højre i billedet).

”Jens Saksager har skrevet en hamrende god, gennemarbejdet opgave, der både teoretisk og praktisk er på et højt niveau. Han er i mine øjne en del af ny generation af højtuddannede landmænd, der tænker markedet og forbrugere sammen med deres faglighed. Det bliver en afgørende faktor i fremtidens fødevareproduktion,” begrunder Jakob Lave.

Med prisen fulgte et kontant beløb på 5.000 kr. Pengene vil Jens Saksager bruge på sin sommerfeie i Sverige.