Virksomheder i kø for at tale praktik- og jobmuligheder med studerende

150 studerende og 50 virksomheder speeddatede om praktik og job onsdag eftermiddag på Erhvervsakademi Aarhus.

21-årige Adam Vigh har en samling visitkort og stillingsopslag i hånden. Turen rundt til de forskellige virksomheder har ikke kun indbragt ham adskillige emailadresser til potentielle arbejdsgivere. Den har også gjort ham klogere på, hvad han skal skrive i sine praktikansøgninger.

På hjemmebane

”Jeg har talt med 5-6 virksomheder, som jeg kunne tænke mig at søge praktik hos. Det er rart at møde virksomhederne til en uformel snak her på min egen hjemmebane. Konceptet er et super godt initiativ. Nu har jeg jo allerede skabt en relation til nogle af de personer, som jeg sender min ansøgning til. Det letter hele ansøgningsprocessen,” siger Adam Vigh, der er international markedsføringsøkonomstuderende fra Ungarn.

Optakt til forårets praktikjagt

Flere gange årligt afholdes disse ’Company Days’ med det formål at kickstarte praktiksøgningen for studerende på tredje semester, der til foråret skal i tre-fem måneders praktik. Praktik er obligatorisk på alle erhvervsakademiets fuldtidsuddannelser.

Arrangementet denne eftermiddag var forbeholdt danske og internationale studerende fra uddannelser til service- og markedsføringsøkonom samt professionsbachelor i international handel og markedsføring.

Virksomheder på venteliste

I år har der været særlig stor interesse. Konceptet er nemlig et godt vindue for virksomheder til at 'gøre sig lækre' over for praktikanter og kommende medarbejdere, fortæller lektor Birgitte Nygaard Alexandersen fra Erhvervsakademi Aarhus.

”Sidste år deltog 42 virksomheder – i år er vi oppe på 50, hvilket er flere end nogensinde. På grund af den store interesse har vi været nødt til at sætte loft på og har oprettet en venteliste med pt. 12 virksomheder, der gerne vil med næste gang.”

Butiks- og hotelkæder

Virksomhederne er af forskellige størrelser og kommer fra forskellige brancher. Blandt de deltagende er bl.a. DBU Jylland, Scandic Bygholm Park, Reshopper, Cult, møbelvirksomheden Woud, Netbooster, Kamstrup A/S, butikskæden Normal, Comwell Aarhus, Verdens-mest-berejste-Pølsevogn og Carlo Gavazzi. 

Fingre i ny viden

Ved en stand står konceptchef Ulrik Torp Kvistgaard fra virksomhedsfællesskabet OfficeLab i Lystrup. Han har allerede mødt flere unge mennesker, som han kunne tænke sig at tilbyde en praktikstilling.  

”Vi skal bruge en eller flere praktikanter, der kan arbejde med salgskampagner, events og marketing. Den viden, som de studerende har, vil vi gerne have fingre i. De kommer med den nyeste viden og det er guld værd for en travl virksomhed som vores," siger han og tilføjer.

”Nu glæder jeg mig til at åbne min indbakke i morgen og se, om der er kommet nogle ansøgninger og cv’er.” 

Ny speeddating til marts

Den 31. marts gentages Company Days-konceptet - denne gang for 50 nye virksomheder og studerende inden for multimediedesign, digital koncept- og webudvikling.

Skal I have en praktikant?

Information for virksomheder om praktiksamarbejde