Velkommen til 432 nye studerende

432 nye studerende starter i dag på en videregående uddannelse på Erhvervsakademi Aarhus. Hver syvende er fra et andet land.

En af dem er 27-årige Mette Rant-Knudsen, multimediedesignstuderende (nummer fire forreste række fra venstre, billedet). Mandag var hun sammen med sine nye holdkammerater fra hold 16 B på rundtur for bl.a. at se biblioteket.

Spiludvikler i sin fritid

”Min kæreste og jeg er sammen i færd med at udvikle et computerspil til børn om dyr og landmænd, der skal reparere hegn. Det har fået mig til at interessere mig for webdesign og programmering, og jeg tror derfor, at multimediedesignuddannelsen er lige noget for mig,” siger Mette, der kommer fra Korsør, men bor i Aarhus.

”Jeg flyttede egentlig til Aarhus for at læse medicin, men det fik jeg stress af. Af min kæreste, der er uddannet digital konceptuddannelse fra Erhvervsakademi Aarhus, fik jeg anbefalet at starte her.”  

Læs om uddannelsen til multimediedesigner.

Flere og flere vil starte uddannelse om vinteren

I alt seks erhvervsakademiuddannelser og tre professionsbacheloruddannelser har vinteroptag i år. Da fristen for at søge om optagelse på en af vores ni uddannelser med vinteroptag udløb i december, havde erhvervsakademiet modtaget 824 ansøgninger - 17,2 pct. flere end året før.

Hver syvende studerende er fra et andet land

Blandt de nye studerende er 55 fra et andet land. Det svarer til næsten hver syvende. En af dem er Rotislav Dimitrov og Neli Chakarova fra Bulgarien. De er startet på top-up-uddannelsen i Web Development.

”Uddannelsen var et naturligt valg for os, da vi tidligere har læst Computer Science her på akademiet og har været glade for det. Så nu ser vi frem til at lære endnu mere om webudvikling."

Lærerigt med internationalt studiemiljø

Erhvervsakademi Aarhus er sammen med arkitektskolen i Aarhus den uddannelsesinstitution i byen med procentvis flest internationale studerende.

”Vi har satset markant på at få et internationalt studiemiljø, dels fordi aftagervirksomhederne kræver, at medarbejdere nutildags kan agere i en international verden, dels fordi det er enormt lærerigt for vores studerende at møde andre, som ikke tænker nøjagtig på samme måde, som de selv gør. Derfor er vi glade for at udsætte vores danske studerende for internationalisering i deres daglige studier,” siger erhvervsakademiets internationale chef Mads Hedelund.