Flere unge vil starte på en uddannelse til januar

På tre år er antallet af ansøgninger til vinteroptag steget med 80 pct. Flest vil være multimediedesignere eller markedsføringsøkonomer.

Tillykke. Du er optaget på Erhvervsakademi Aarhus. 

409 unge har mandag den 12. december fået besked om, at de er optaget på en af akademiets 12 korte og mellemlange videregående uddannelser med studiestart i begyndelsen af 2017.

Stor fremgang i 1. prioriteter

Flere erhvervsakademier landet over har åbnet for optag to gange om året, så de unge ikke skal vente til sommer med at starte på en uddannelse.

Og det er tilsyneladende populært. På tre år er antallet af ansøgninger til vinteroptag steget fra 595 ansøgninger, til 824 ansøgninger sidste år og 1.069 ansøgninger i år. Det svarer til en stigning på 80 procent.

Også antallet af 1. prioritetsansøgninger er steget. Sammenlignet med sidste år har erhvervsakademiet modtaget 30 pct. flere 1. prioritetsansøgninger til vinteroptaget i år.

Populære overbygningsuddannelser

Særligt populære er akademiets overbygningsuddannelser som 1,5-årige professionsbacheloruddannelser i hhv. digital konceptudvikling og webudvikling. Også de to-årige uddannelser til markedsføringsøkonom og multimediedesigner er populære.

På trods af det store optag er der stadig enkelte ledige pladser på uddannelser som markedsføringsøkonom, multimediedesigner, autoteknolog, it-teknolog og professionsbachelor i international handel og markedsføring.

Ansøgere skal søge inden 10. januar 2017.

Se  listen med ledigepladser.