Ny voksenuddannelse til service- og turismeerhvervet

Ny efteruddannelse skal løfte niveauet i service- og turismeerhvervet og give ansatte papir på deres færdigheder. Kompetenceløftet hilses velkommen af Horesta og VisitAarhus.

Erhvervsakademi Aarhus introducerer til efteråret en efteruddannelse i oplevelsesøkonomi. Uddannelsen skal opkvalificere ansatte, der arbejder med oplevelser, serviceydelser, events og branding inden for turistbranchen eller i andre brancher.

Læs mere om den nye akademiuddannelse i oplevelsesøkonomi

Hvordan kan man få økonomi ud af oplevelser?

På uddannelsen lærer man at lede, udvikle og markedsføre oplevelser. Ledelse af frivillige, fundraising og digital markedsføring er også på skemaet. Det fortæller uddannelsesleder Bo Leervad Christensen fra Erhvervsakademi Aarhus.

”Netop disse kompetencer hører vi fra branchen, at de har brug for. Derfor er vi glade for at kunne udbyde denne uddannelse.” 

Stærkt fagligt miljø

Netop det faglige miljø inden for det økonomiske og merkantile område er stærkt på Erhvervsakademi Aarhus. Her uddannes nemlig også markedsføringsøkonomer, serviceøkonomer og finansøkonomer.

”Oplevelsesøkonomi har mange faglige snitflader til de fag, vi allerede udbyder. Derfor ligger uddannelsen fint i forlængelse af det, vi laver i forvejen,” siger Bo Leervad Christensen.

Rivende vækst

VisitAarhus, Campingrådet, Small Danish Hotels og Europæisk Kulturhovedstad 2017 er nogle af de virksomheder, der efterspørger uddannelsen.

"Turistbranchen er i rivende vækst, men vi skal blive endnu bedre til at produktudvikle, skabe service i verdensklasse og gøre vores attraktioner mere appellerende, ” siger udviklingschef Trine Lundorf fra VisitAarhus.

Særligt i den jyske hovedstad har væksten i hotelovernatninger været dobbelt så høj som i resten af landet. Denne positive udvikling kan en efteruddannelse være med til at understøtte, mener Trine Lundorf.

”Kulturhovedstaden står lige for døren, og der er masser af potentiale for yderligere vækst i turismen. Derfor håber vi, at rigtig mange virksomheder vil benytte sig af denne efteruddannelse, så deres ansatte kan blive endnu dygtigere.”

Brug for uddannelsesløft

Også hos branche- og arbejdsgiverorganisationen for hoteller og restauranter, Horesta, der organiserer ca. 1.800 virksomheder, er uddannelseschef Marianne Kragh begejstret for det nye efteruddannelsestilbud.

”Vi er meget optaget af at løfte hele vidensniveauet i branchen. Væksten og den rivende udvikling, der sker inden for turismeområdet, medfører et behov for kompetente medarbejdere. Der er fart på, og det er vigtigt at holde sig opdateret på den nyeste viden,” siger hun. 

Praksisnær

De nye oplevelsesøkonomer vil kunne besætte stillinger som turistchef, event manager og projektleder. De fleste studerende er ansat i en virksomhed, mens de uddanner sig, og derfor vil undervisning og projekter tage afsæt i erfaringer og problemstillinger fra deres egen dagligdag.

Vil du vide mere?

Læs mere om den nye akademiuddannelse i oplevelsesøkonomi