Erhvervsfolk rådgiver internationale studerende

Internationale erhvervsfolk fra LEGO og Dansk Supermarked gav karriereråd til udenlandske studerende fra Erhvervsakademi Aarhus.

Polske Honorata Rajewska drømmer ligesom mange af sine internationale medstuderende om at finde job i Danmark efter endt uddannelse. Derfor deltog hun tirsdag eftermiddag i arrangementet ’Next Stop Job’ på Erhvervsakademi Aarhus.

”Vi fokuserer mere og mere på overgangen fra studie til arbejdsmarked og på at fastholde de internationale studerende. Virksomhederne skal få øjnene op for, hvad de internationale dimittender kan tilføre af værdi. De har nemlig meget at tilføre,” fortæller Head of International Office Mads Hedelund om baggrunden for arrangementet.

Ydmyghed og passion

Blandt oplægsholderne var waliseren Mat Boyle, Senior Graphic Designer i LEGO, og rumæneren Laura Donose, Area Responsible in E-commerce Logistics i Dansk Supermarked.

”Lær dansk,” opfordrede Laura, der er dimittend fra Erhvervsakademi Aarhus og fik tilbudt jobbet i Dansk Supermarked under sin studiepraktik samme sted.

Også Mat Boyle fra LEGO (billedet) opfordrede de udenlandske studerende til at lære dansk. Men det er ikke det vigtigste.

”Ydmyghed, passion og talent er vigtigere – i hvert fald hos os i Lego, hvor arbejdssproget er engelsk.”   

Klogere på karrierefordele

De studerende fik også tips og tricks til jobjagten af A-kasserne HK og CA og Jobcenter Aarhus. De stod for to workshops om dansk arbejdskultur og om vejen fra studerende til ansat.

Polske Honorata Rajewska gik klogere fra mødet.

”Jeg er optimistisk,” sagde hun.

”Jeg taler både dansk, engelsk og polsk. Jeg er meget organiseret, ved en masse om markedsføring og kan bidrage med et internationalt perspektiv. Men det kræver nok en hel del ansøgninger og jeg må nok også forberede mig på en masse afslag,” sagde den 28-årige kommende professionsbachelor i international salg og markedsføring.

Ca. 800 af de i alt 4.200 studerende på Erhvervsakademi Aarhus er fra et andet land. 

'Next Stop Job' gentages tirsdag den 1. november 2016.