2.803 kvote 2-ansøgninger til Erhvervsakademi Aarhus

10 procent fremgang i kvote 2-ansøgninger. Flere søger ind på uddannelser med lav ledighed.

I alt har Erhvervsakademi Aarhus modtaget 2.803 kvote 2-ansøgninger. Det er en fremgang på 251 ansøgninger eller ti procent sammenlignet med sidste år.

Flest har søgt om optagelse på markedsføringsøkonom og Marketing Management. Uddannelserne har modtaget i alt 724 ansøgninger, 177 flere i forhold til sidste år.

Rektor: Det tegner til at blive et forrygende år

Flere kvote 2-ansøgninger tyder på, at sommerens kvote 1-tal også bliver gode.

"Optagelsestallene er i sidste ende det mest interessante. Der kommer flere ansøgninger, end der er pladser. Så jeg er glad," siger rektor Christian Mathiasen.

Han hæfter sig samtidig ved, at antallet af ansøgninger er steget støt siden erhvervsakademiets etablering, og i dag søger 90 procent flere ind på akademiet end i 2010.

Fremgang på uddannelser med lav ledighed

Erhvervsakademi Aarhus oplever fx fremgang på uddannelser som finansøkonom og financial controller, hvor kvote 2-ansøgningerne er steget med henholdsvis 34 procent og 24 procent i forhold til sidste år. Og det er vel at mærke de ansøgere, der har akademiet som førsteprioritet. Netop disse uddannelser har lav ledighed.

"Det er positivt, når vi kan se, at flere søger ind på uddannelser med rigtig fine beskæftigelsesmuligheder. Det er en klar gevinst for alle," siger Christian Mathiasen.

Markedsføringsøkonomuddannelsen er fortsat den mest søgte uddannelse med i alt 376 kvote 2-ansøgninger. Næstmest søgt er Marketing Management med 348 ansøgninger. Tredjemest søgt er finansøkonomuddannelsen med 318 ansøgninger – dernæst kommer Multimedia Design med i alt 222 ansøgninger.