Info fra Erhvervsakademi Aarhus om corona-virus

Denne side er senest opdateret 13. oktober

  • Bliv hjemme, hvis du er syg, så du ikke smitter nogen - uanset om det er forkølelse, influenza eller lignende.
  • Er du ikke vaccineret, opfordrer vi til, at du bliver testet regelmæssigt.
  • Akademiet opfordrer til at blive vaccineret mod COVID-19, fordi en høj andel af vaccinerede medvirker til, at vi kan undgå nedlukninger og uønskede omlægninger af undervisningen til online.

FAQ om corona-regler på akademiet - for alle studerende/kursister

Jeg har fået en positiv corona-test. Hvordan giver jeg besked?

Hvis du har fået en positiv coronatest, og du har været til fysisk fremmøde-undervisning, så skriv en mail med disse oplysninger til eaa-corona@eaaa.dk 

1. Fulde navn
2. Uddannelse og evt. holdnummer
3. Hvilken type test (hurtigtest eller PCR-test)
4. Dato for test
5. Dato for svar på test
6. Dato for, hvornår du sidst har haft fysisk undervisning på dit hold og eventuelle valghold
7. Om du har symptomer, og hvis ja, hvornår symptomerne startede
8. Dit telefonnummer for det tilfælde, at vi får brug for yderligere oplysninger
9. Om det er ok, at dine holdkammerater oplyses om, at du er smittet
10. Om du har oplyst dine nære kontakter om, at du er smittet, og dermed lavet smitteopsporing

Du bedes sende disse oplysninger via din skolemail - fx eaaXXXX@students.eaaa.dk - da vi ikke må udveksle personoplysninger med private mails. Har du ikke mulighed for det, så send dit telefonnummer, så ringer vi dig op.

Nogen i min omgangskreds har fået corona. Hvad gør jeg?

Hvis du selv har været tæt på en person, som er testet positiv for corona, er du i risiko for at være blevet smittet. I så fald bør du blive testet, og hvis du ikke er færdigvaccineret/tidligere smittet inden for 12 mdr., skal du også gå i selvisolation.

Se mere på Sundhedsstyrelsens side om 'nære kontakter'

Hvis du ikke selv har været tæt på den smittede, og det kun er nogen i din omgangskreds (fx en kæreste eller en roomie), der har været tæt på en smittet – så skal du ikke gøre noget, andet end at holde ekstra øje med, om du udvikler symptomer.

Er du i tvivl, om du har været en nær kontakt til en smittet? Så kan du kontakte sundhedsmyndighederne.

Du kan også skrive til eaa-corona@eaaa.dk Du bør skrive fra din skolemail eller en sikker mail, da vi ikke må udveksle personoplysninger via almindelig privat mail. Hvis du ikke har mulighed for det, så oplys dit telefonnummer, så kan vi ringe dig op i stedet.

Må jeg møde op med forkølelse/influenza, hvis jeg har negativ corona-test?

Hvis du føler dig syg, har influenzasymptomer/feber eller føler dig varm/utilpas, skal du blive hjemme, til du er frisk igen.

Du må ikke møde op, hvis du er syg, for så kan du smitte andre på holdet. Er du syg, så bliv hjemme – corona eller ej.

Har du symptomer, skal du lade dig teste ifølge retningslinjerne. Hvis du har negativ PCR-test, men stadig er syg, skal du altså vente med at møde ind, til du føler dig ovenpå igen. Det skal du selv være med til at vurdere.

Følg retningslinjerne på din uddannelse vedrørende meddelelse om sygdom. Er du i tvivl, så kontakt studiesekretær eller underviser.

Hvad med eksamen, hvis jeg får symptomer eller kommer i selv-isolation?

Ved symptomer inden eksamen:

Du må ikke møde op til fysisk eksamen, hvis du har symptomer. Får du symptomer, fx på eksamensdagen, skal du følge retningslinjerne om selvisolation og blive hjemme, og du skal straks kontakte studieadministration/studiesekretær på din uddannelse for at aftale nærmere.

Ved corona - eller nær kontakt til en smittet - inden eksamen:

Hvis du kommer i selvisolation, fordi du har COVID-19 eller er nær kontakt til en corona-ramt, skal du kontakte studieadministration/studiesekretær på din uddannelse, som vil vurdere, om du kan gå til eksamen online, eller du skal til reeksamen uden at miste et forsøg. 

Du skal sende en kort begrundelse til studieadministration/studiesekretær på din uddannelse. Brug din skolemail, hvis du kan. Uddannelsen kan forlange dokumentation i tvivlstilfælde. 

Hvis din eksamen kun kan afvikles som fysisk fremmøde (f.eks. hvis den foregår i et laboratorie), kan du søge om at gå til reeksamen uden at miste et eksamensforsøg. 

Hvis du har COVID-19 og har symptomer, der gør, at du heller ikke kan gennemføre eksamen online, skal du sygemelde dig til studieadministration/studiesekretær på din uddannelse og dokumentere med lægeerklæring, som ved al anden sygdom.

Bør jeg blive vaccineret mod COVID-19?

Akademiet opfordrer til at blive vaccineret mod COVID-19, fordi en høj andel af vaccinerede medvirker til, at vi kan undgå nedlukninger og uønskede omlægninger af undervisningen til online.

Er du ikke vaccineret, opfordrer vi til, at du bliver testet regelmæssigt. 

 

 

Hvad med selvisolation og test, hvis jeg har været i udlandet?

Hvis du fx rejser ud af Danmark til et land eller en region, som er "orange" eller "rød", dvs. hvor myndighederne fraråder rejser, skal du ved hjemkomst følge retningslinjerne om selvisolation og test.

Alle dage med selvisolation skal være afviklet, inden du må møde frem til undervisning.

Tidsperioder for selvisolation og listen med lande ændres løbende, så du skal selv holde dig orienteret. Se mere her

Se de fulde retningslinjer for studerende, ansatte og gæster

Retningslinjer for alle studerende, ansatte og gæster på Erhvervsakademi Aarhus (pdf)

Kontakt til myndigheder

For generelle spørgsmål om virussen, smitterisiko og forholdsregler anbefaler vi, at du læser myndighedernes fælles hjemmeside med generel information om coronavirus

Derudover opfordrer vi til, at du bruger den fælles hotline på tlf. 7020 0233.

Har du corona-spørgsmål til Erhvervsakademi Aarhus (fx som studerende), kan du ringe til omstillingen - se åbningstid og telefonnummer her

Corona-spørgsmål kan også sendes til eaa-corona@eaaa.dk