Info fra Erhvervsakademi Aarhus om corona-virus

Denne side er senest opdateret 8. juli kl. 11

  • Frem til 31. juli er der stadig krav om gyldig test/coronapas for alle ansatte, studerende, gæster og censorer, uanset hvor kort tid man er i bygningerne.
  • Fra 1. august bortfalder krav om test/coronapas ved fremmøde på akademiet.
  • Studerende har ikke adgang til akademiet frem til og med 25. juli på grund af sommerlukning, medmindre man har en aftale med en medarbejder. Der er ikke afstandskrav indendørs, og værnemidler er heller ikke mere påkrævet. 

FAQ om corona-regler på akademiet - for alle studerende/kursister

Gælder der krav om test/coronapas ved fremmøde?

Frem til og med 31. juli er der krav om gyldig test/coronapas ved fremmøde.

Fra 1. august bortfalder kravet, og du kan møde op uden test/coronapas.

 

Må jeg komme ind på akademiet, hvis jeg ikke har undervisning?

Fra mandag 26. juli kan studerende og studiegrupper mødes igen fysisk på akademiet i åbningstiden (8-16, og 8-14 om fredagen - der er lukket i weekenden, og der er sommerlukket alle dage til og med søndag 25. juli).

Det er den enkelte studerendes/studiegruppes ansvar at spritte af før og efter brug af fx stole og borde uden for undervisningslokalerne. Du kan også komme ind på biblioteket på Sønderhøj 30 etc. i åbningstiden, men husk, at kravet om coronapas/gyldig test gælder til og med 31. juli. Efter 1. august kræves ikke mere test.

Er der ingen afstandskrav på akademiet?

Nej, siden juni 2021 gælder der ikke mere afstandskrav på akademiet.

Skal jeg bruge mundbind på akademiet?

Nej, det er der ikke krav om. Det er selvfølgelig frivilligt, om man ønsker at bruge det.

Hvad med selvisolation, hvis jeg har været i udlandet?

Hvis du fx rejser ud af Danmark til et land eller en region, som er "orange" eller "rød", dvs. hvor myndighederne fraråder rejser, skal du ved hjemkomst følge retningslinjerne om selvisolation og test. Alle dage med selvisolation skal være afviklet, inden du må møde frem til undervisning. Tidsperioder for selvisolation og listen med lande ændres løbende, så du skal selv holde dig orienteret. Se mere her

Hvad med eksamen, hvis jeg får symptomer eller kommer i selv-isolation?

Ved symptomer inden eksamen:

Du må ikke møde op til fysisk eksamen, hvis du har symptomer. Får du symptomer, fx på eksamensdagen, skal du følge retningslinjerne om selvisolation og blive hjemme, og du skal straks kontakte studieadministration/studiesekretær på din uddannelse for at aftale nærmere.

Ved corona - eller nær kontakt til en smittet - inden eksamen:

Hvis du kommer i selvisolation, fordi du har COVID-19 eller er nær kontakt til en corona-ramt, skal du kontakte studieadministration/studiesekretær på din uddannelse, som vil vurdere, om du kan gå til eksamen online, eller du skal til reeksamen uden at miste et forsøg. 

Du skal sende en kort begrundelse til studieadministration/studiesekretær på din uddannelse. Brug din skolemail, hvis du kan. Uddannelsen kan forlange dokumentation i tvivlstilfælde. 

Hvis din eksamen kun kan afvikles som fysisk fremmøde (f.eks. hvis den foregår i et laboratorie), kan du søge om at gå til reeksamen uden at miste et eksamensforsøg. 

Hvis du har COVID-19 og har symptomer, der gør, at du heller ikke kan gennemføre eksamen online, skal du sygemelde dig til studieadministration/studiesekretær på din uddannelse og dokumentere med lægeerklæring, som ved al anden sygdom.

Jeg har fået en positiv corona-test. Hvordan giver jeg besked?

Hvis du har fået en positiv coronatest, og du har været til fysisk fremmøde-undervisning, så skriv en mail med disse oplysninger til eaa-corona@eaaa.dk 

1. Fulde navn
2. Uddannelse og evt. holdnummer
3. Hvilken type test (hurtigtest eller PCR-test)
4. Dato for test
5. Dato for svar på test
6. Dato for, hvornår du sidst har haft fysisk undervisning på dit hold og eventuelle valghold
7. Om du har symptomer, og hvis ja, hvornår symptomerne startede
8. Dit telefonnummer for det tilfælde, at vi får brug for yderligere oplysninger
9. Om det er ok, at dine holdkammerater oplyses om, at du er smittet
10. Om du har oplyst dine nære kontakter om, at du er smittet, og dermed lavet smitteopsporing

Du bedes sende disse oplysninger via din skolemail - fx eaaXXXX@students.eaaa.dk - da vi ikke må udveksle personoplysninger med private mails. Har du ikke mulighed for det, så send dit telefonnummer, så ringer vi dig op.

Nogen i min omgangskreds har fået corona. Hvad gør jeg?

Hvis du selv har været tæt på en person, som er testet positiv for corona, er du i risiko for at være blevet smittet. I så fald bør du blive hjemme og blive testet.

Se mere på Sundhedsstyrelsens side om 'nære kontakter'

Men hvis du ikke selv har været tæt på den smittede, og det kun er nogen i din omgangskreds (fx en kæreste eller en roomie), der har været tæt på en smittet – så kan du fortsat komme til undervisning, og behøver ikke gå i selvisolation/blive testet. Du kan dog holde ekstra øje med, om du udvikler symptomer.

Er du i tvivl, om du har været en nær kontakt til en smittet? Så kan du kontakte sundhedsmyndighederne.

Du kan også skrive til eaa-corona@eaaa.dk Du bør skrive fra din skolemail eller en sikker mail, da vi ikke må udveksle personoplysninger via almindelig privat mail. Hvis du ikke har mulighed for det, så oplys dit telefonnummer, så kan vi ringe dig op i stedet.

Kontakt til myndigheder

For generelle spørgsmål om virussen, smitterisiko og forholdsregler anbefaler vi, at du læser myndighedernes fælles hjemmeside med generel information om coronavirus

Derudover opfordrer vi til, at du bruger den fælles hotline på tlf. 7020 0233.

Har du corona-spørgsmål til Erhvervsakademi Aarhus (fx som studerende), kan du ringe til omstillingen - se åbningstid og telefonnummer her

Corona-spørgsmål kan også sendes til eaa-corona@eaaa.dk