Info fra Erhvervsakademi Aarhus om corona-virus

Denne side er opdateret i oktober 2022

  • Hvis du er syg, eller har symptomer, uanset om det er corona eller andet, skal du blive hjemme, til du er frisk, og sygemelde dig til dine normale kontaktpersoner på uddannelsen, fx uddannelsessekretær og underviser
  • Der er ikke nogen specifikke corona-kontaktpersoner. I tilfælde af sygdom, tag fat i dine normale kontaktpersoner, fx uddannelsessekretær.

FAQ om corona-regler på akademiet

Hvis du får corona, influenza eller andre sygdomme, skal du sygemelde dig til dine normale kontaktpersoner, fx uddannelsessekretær og underviser, og så først møde op igen, når du er frisk.

Der findes ikke nogen corona-mailadresse, du skal skrive til længere, på akademiet.

Fra marts 2022 anbefales test ikke længere som nødvendige for nære kontakter til en corona-smittet.

Se artikel fra Sundhedsstyrelsen her

Der gælder det samme for corona som ved alle andre sygdomme: Bliv hjemme og giv besked til dine kontaktpersoner på uddannelsen, hvis du er syg.

Kom først til undervisning, når du er frisk igen.

Ja. Undervisning på alle kurser og uddannelser er med fysisk fremmøde.

Enkelte lektioner kan stadigvæk blive online, fx hvis en underviser er nødt til at arbejde hjemmefra. I så fald får studerende besked via deres skema/underviser.

Hvis du føler dig syg, har influenzasymptomer/feber eller føler dig varm/utilpas, skal du blive hjemme, til du er frisk igen. 

Du må ikke møde op, hvis du er syg, for så kan du smitte andre på holdet. Er du syg, så bliv hjemme – uanset om du tror, det er corona, influenza eller 'bare' almindelig forkølelse.

Hvis du har negativt corona-testsvar, men stadig er syg, skal du altså vente med at møde ind, til du føler dig ovenpå igen. Det skal du selv være med til at vurdere.

Følg retningslinjerne på din uddannelse vedrørende meddelelse om sygdom. Er du i tvivl, så kontakt studiesekretær eller underviser.

Ved symptomer inden eksamen:

Du må ikke møde op til fysisk eksamen, hvis du har symptomer, eller du er syg. Får du symptomer, fx på eksamensdagen, skal du følge retningslinjerne om selvisolation og blive hjemme, og du skal straks kontakte studieadministration/studiesekretær på din uddannelse for at aftale nærmere.

Ved corona inden eksamen:

Hvis du kommer i selvisolation, fx fordi du har COVID-19, skal du kontakte studieadministration/studiesekretær på din uddannelse, som vil vurdere, om du kan gå til eksamen online, eller du skal til reeksamen uden at miste et forsøg. 

Du skal sende en kort begrundelse til studieadministration/studiesekretær på din uddannelse. Brug din studiemail, hvis du kan. Uddannelsen kan forlange dokumentation i tvivlstilfælde. 

Hvis din eksamen kun kan afvikles som fysisk fremmøde (f.eks. hvis den foregår i et laboratorie), kan du søge om at gå til reeksamen uden at miste et eksamensforsøg. 

Hvis du har COVID-19 og har symptomer, der gør, at du heller ikke kan gennemføre eksamen online, skal du sygemelde dig til studieadministration/studiesekretær på din uddannelse og dokumentere med lægeerklæring, som ved al anden sygdom.

Akademiet opfordrer fortsat alle til at blive vaccineret mod COVID-19. Det tilråder vi, fordi en høj andel af vaccinerede medvirker til, at vi kan undgå smittespredning og fravær på grund af sygdom.

 

Kontakt til myndigheder

For generelle spørgsmål om corona anbefaler vi, at du orienterer dig på Sundhedsstyrelsens hjemmeside om COVID-19

Har du corona-spørgsmål til Erhvervsakademi Aarhus (fx som studerende), der ikke er besvaret i ovenstående, kan du ringe til omstillingen - se åbningstid og telefonnummer her

 

 

}