Fagligt tema: Robotter i væksthuse - automationsløsninger i planteproduktionen

For elever fra EUX-gartner, STX og HTX med biologi på minimum B-niveau

Lige nu sker der en rivende udvikling på det robot- og automationsteknologiske område – og det betyder, at de danske væksthuse inden længe forandres for bestandigt.

I dette forløb ser vi på samspillet mellem mennesker og maskiner i fremtidens planteproduktion. Eleverne vil få indblik i, hvordan fagene biologi og kemi kan sættes i spil på en anderledes og inspirerende måde i forhold til moderne gartnerier og planteskoler.

Målgruppe

Forløbet er for elever fra EUX-gartner, STX og HTX. Vi anbefaler, at eleverne har biologi på min. B-niveau.

Indhold

  • Avanceret teknologi til at automatisere produktionen af planter dyrket i væksthuse.
  • Teknologiske løsninger til at styre plantevækst i produktionsgartnerier ved brug af fx klimacomputer, LED-belysning og re-cirkulering og rensning af gødningsvand.

Organisering og faglighed

Vi har undervisning til ca. 3 lektioner for 10-30 elever – eller andet efter nærmere aftale.

Undervisningen består af faglige oplæg, case-arbejde for de studerende og evt. et virksomhedsbesøg, hvis det kan arrangeres.

Tid og sted

Stedet er op til jer. Vi kan komme ud til jer og afholde lektionerne – eller I er velkomne til at besøge Erhvervsakademi Aarhus.

Tidspunkt aftaler vi sammen. I kan enten ringe og aftale dato og tidspunkt på telefon 7228 6020, sende en mail til vejledning@eaaa.dk eller udfylde denne formular. 

De persondata, du oplyser til Erhvervsakademi Aarhus via denne formular, anvender vi til at håndtere din henvendelse. Vi passer godt på de persondata, vi bliver betroet, og behandler dem efter gældende lovgivning. Læs mere i vores persondatapolitik

Vi sender en kvittering til dig pr. e-mail med dine indtastede oplysninger.