Gratis workshop: The Future is Female (lukket for tilmelding)

Er du kvinde og vil du med på en workshop, hvor din egen handlekraft og troen på dine egne evner er i fokus og samtidig få et kursusbevis til cv’et?

Sted: Erhvervsakademi Aarhus, Sønderhøj 30, 8260 Viby J
Tid: - 17:00

Fremtiden har brug for handlekraftige kvinder, som tror på sig selv og på egne ideer og evner. Kvinder skaber ofte løsninger på problemer på helt andre måder end mænd og de løsninger, har fremtiden brug for. Alligevel ses det ofte, at kvinder holder sig selv tilbage.

Kvinders grad af optimisme i forhold til egne evner er lavere end mænds, hvilket ofte resulterer i, at kvinder kun taler (i professionelle sammenhænge), når de er 100% sikre eller kun søger de jobs, de er 100% (eller 120%) kvalificerede til. Samtidig er kvinder både bange for at fejle og bange for at få succes. Hvad nu hvis alle kigger på dig? Og klapper?

Workshoppen har til formål at give dig indsigt i nogle af de barrierer, du måske oplever som kvinde i forhold til at træde frem og handle. Vi undersøger barriererne og bringer redskaber i spil, der kan være med at overkomme dem. The Future is Female.

Rent praktisk

Dato:                  Lørdag den 10.11.2018

Tid:                     9:00 – 17:00

Sted:                  Innovatoriet på 1. sal, Sønderhøj 30.

Tilmeld dig her på siden senest den 31.10.2018.


Workshoppens indhold

  • 9:00-9:20 Morgenmad og indregistrering
  • 9:20-12:15 Workshops (og oplæg fra Stine Lykke Holst, som har grundlagt virksomheden PlantBased Cocktails sammen med 3 andre kvinder)
  • 12:15-13:00 Frokost
  • 13:00-16:15 Workshops (og oplæg fra Lisa Dalsgaard, som har grundlagt virksomheden Goodiepack, og er Årets Kvindelige Iværksætter 2016, samt oplæg fra Jane Houlind Ulsøe, som har grundlagt virksomheden Canvasplanner)
  • 16:15 Drinks

Bemærk: Workshoppen kræver i alt cirka 20 timers indsats fordelt således:

Forberedelse, som inkluderer følgende:

  1. Fredag den 2.11.2018 mellem klokken 11:30 – 12:30 i kantinen: Du henter et kompendium og din adgangsbillet og udfylder her et startskema.
  2. Du læser kompendiet.
  3. Den 7.11. får du tilsendt et link til et kort spørgeskema, som du skal udfylde inden midnat den 8.11.

8 timers workshop på selve dagen

2 timers efterberedelse

Inkl. udfyldelse af et stopskema, og herefter udleveres kursusbeviset.

Lidt mere om, hvorfor workshoppen i denne omgang er målrettet kvinder

Workshoppen er et resultat af, at vi gerne vil have flere kvinder til at overveje en karriere som iværksættere, fordi der er meget få kvindelige studerende på vores iværksætteruddannelser og i væksthusene generelt. Det afspejles i antal af CVR-numre, som er initieret af kvinder.

Oprindeligt ville vi have afholdt en decideret ”iværksætterworkshop for kvinder”, men vores indledende analyser og litteraturen på området fortalte os, at de fleste kvinder ikke så meget som overvejer en fremtid som iværksætter, og at barriererne blandt andet er manglende handlekraft og manglende tro på egne evner.

Derfor besluttede vi os for at starte et helt andet sted: nemlig med en workshop, der tog fat på barriererne. Du er måske fortrolig med, at forskellige målgrupper kræver forskellige budskaber, og det er det, der er tilfældet her.

De kvindelige studerende, vi talte med, da vi udarbejdede konceptet, var også tydelige omkring, at der er en anden fortrolighed i et rum, når der kun er kvinder, og for at workshoppen skal blive en succes, kræver det fortrolighed i rummet.

Det var en lang forklaring på, hvorfor workshoppen i denne omgang kun er for kvinder. MEN hvis du er mand og interesseret i at få adgang til øvelserne og materialet fra workshoppen efterfølgende, så hører jeg meget gerne fra dig.

Mange hilsner

Lektor og projektleder
Louise Grue Bennike
lgb@eaaa.dk