Forsknings- og innovationsprojekter

Vores forsknings- og innovationsprojekter skal frembringe ny viden, som er anvendelsesorienteret og rettet mod både private og offentlige virksomheder. 

Vi gennemfører projekterne i samarbejde med virksomheder, studerende og andre videninstitutioner. Projekterne dækker en lang række fagområder lige fra teknologiske udfordringer over miljøoptimerende løsninger til virksomheders forretningsudvikling. 

Vi har løbende 15-20 projekter igang. Læs om udvalgte projekter her:

 

BOOST motivation

Forskningsprojektet undersøger, hvad der er i spil for studerende og undervisere, når perspektivet er motivation og læring blandt studerende på erhvervsakademierne i Danmark.

BOOST Potentialet – karakteruddannelse til det 21. århundredes arbejdsmarked

I projektet undersøges det om, hvorvidt Erhvervsakademi Aarhus som uddannelsesinstitution kan arbejde aktivt med at styrke de studerendes karakteregenskaber og personlige kompetencer for at gøre dem klar til fremtidens omskiftelige arbejdsmarked.

Datakompetente studerende

Med det mål at skabe datakompetente studerende udvikler projektet undervisningen i grundlæggende datahåndtering og -forståelse på Erhvervsakademi Aarhus

Fra minus til plus - den værdiskabende økonomifunktion

Hvordan kan mellemstore virksomheder udvikle deres økonomifunktion, så den skaber større værdi for organisationen og ledelsen?

Forskningsbaseret opbygning af videngrundlaget

Megatrends i it-jobmarkedet som følge af nye computerteknologier - hvilke kompetencer kræver fremtidens jobmarked?

Fremtidens fagportrætter

Om jobfunktioner i produktionen af grafiske brugergrænseflader.

Hesteejeres viden om fodring

En afdækning af danske hesteejeres viden om fodring af heste

Hvad er effekten af teambuilding?

Hvad skal der til for, at teambuilding får den ønskede effekt, således at indsatsen styrker teamets positive udvikling?

Interaktionsdesigneres rolle i Virtual Reality

Projektet hjælper små og mellemstore virksomheder med at designe Virtual Reality til brug som formidlingsplatform, undervisning, i markedsføring eller som spil og kunst.

Kulturel intelligens som katalysator for globalt engagement hos ledere

Forskningsprojektet undersøger, hvordan viden om kulturel intelligens kan fremme det globale engagement hos ledelsesstuderende på Erhvervsakademi Aarhus.

Lederens handlingskapacitet

Forskningsprojektet undersøger, hvad der er i spil, når ledere ikke handler, og hvad årsagerne er til dette. Derudover undersøges det, hvordan lederens handlingskapacitet kan fremmes.

Megatrends på jobmarkedet

Megatrends i it-jobmarkedet som følge af nye computerteknologier - hvilke kompetencer kræver fremtidens jobmarked?

Ny computerteknologi til avanceret genoplivning

Dette projekt har udviklet en applikation til avanceret genoplivning. Applikationen vejleder sundhedspersonale om tidsstyring, hjertelungeredning og medicinering under avanceret genoplivning efter hjertestop.

Plantebaseret mad storhitter – men kan det holde?

En af tidens helt store fødevaretrends er plantebaserede fødevarer. Projektet vil bidrage med ny viden om mikrobiologisk holdbarhed, som kan forkorte udviklingsprocessen for produkter af denne type.