Smart glass i landbruget

Forskningsprojektet vil effektivisere arbejdsgange i landbruget ved brug af Google Glass og udvikling af nye applikationer.

Med forskningsprojektet vil vi identificere, effektivisere og kvalitetsforbedre arbejdsgange i det danske landbrug ved at bringe teknologien ud i produktionen – både med fokus på tidsbesparelser og optimeringer.

Teknologien, som anvendes er ’wearable’ teknologi – i dette tilfælde ’smart glasses’. Hertil udvikles og testes en branchespecifik applikation.

Teknologien flyttes ud i produktionen

Google Glass er et eksempel på ’wearable’ teknologi – teknologi, som i dette tilfælde sidder på næsen. De seneste år har der været meget fokus på disse teknologiers indflydelse på den enkelte forbruger, men nu ser vi også en stigende interesse for deres potentiale i erhvervsmæssige sammenhænge.

Potentialerne for især manuelle arbejdsgange er store, da man altid kan have sin computer og telefon tilgængelig uden at bruge sine hænder men ved hjælp af stemmestyring.

Google Glass er en elektronisk brille udviklet af Google. Den viser internetbaserede informationer i et håndfrit og stemmestyret smartphone-lignende format.

Se brillen i aktion

Ny teknologi og nye applikationer

Projektet vil resultere i en publikation af resultaterne fra afprøvningen i landbruget. Derudover vil det:

  • skabe viden om anvendeligheden af smart glass i professionelle arbejdsgange.
  • øge vores forståelse for teknologien og dens muligheder.
  • forberede akademiets studerende til den teknologiske udvikling.
  • på sigt danne grobund for udvikling af smart glass-applikationer, som også kan anvendes i andre produktionserhverv.

Ved at kombinere Erhvervsakademi Aarhus’ fokus på problemløsning og praktisk relevans med Aarhus Universitets forskningsmæssige ekspertise og videnskabelige grundlighed bidrager projektet til en forståelse af, hvordan teknologi kan gøre forretningsgange og arbejdsprocesser i forskellige virksomheder mere ‘intelligente' og omkostningseffektive.

Sune Dueholm Müller, lektor ved Aarhus Universitet
Ulla Haahr

Kontakt

Ulla Haahr

forskningschef

Mail: ulha@eaaa.dk

Telefon: 4188 6004