”Det kræver disciplin”

Mads Agesen har i fem år arbejdet som professionel forsvarsspiller for Randers FC. De sidste to år har han også uddannet sig.

Målet er en bachelor. Den skal være med til at sikre Mads en erhvervskarriere, når han ikke længere kan ernære sig som spiller.  

”Tanken om at uddanne mig sideløbende med min sportskarriere opstod for flere år siden, da jeg manglede indhold i min hverdag og kunne begynde at se enden på min fodboldkarriere,” fortæller han og fortsætter: ”Jeg håber, at en videregående uddannelse kan gøre mig attraktiv for en potentiel arbejdsgiver den dag, min fodboldkarriere stopper.” 

Hverdagen som professionel fodboldspiller og deltidsstuderende på en videregående uddannelse er travl. Fem dage om ugen træner han. I weekenden er der kampe og mere træning. Midt på ugen er der også indimellem europæiske kampe og pokalfodbold-kampe.

”Det kræver disciplin, og man skal være indstillet på at bruge en del fritid på det, men underviserne er gode til at støtte os og tager hensyn til, at vores sport kommer i første række,” siger Mads.