Guldsmedebranchen mod 2025 - nye kompetencer, nye muligheder
Vær med til at udvikle branchen
Der er brug for indehavere, medarbejdere, chefer og leverandører, der kan tænke ud af boksen og være med til at skabe nye ideer og muligheder for vækst i guldsmedebranchen.
Bliv klædt på til rejsen frem mod 2025 og få nye kompetencer, så du kan være med til at påvirke udviklingen. Danske Guldsmede og Urmagere, Guldsmedebranchens Leverandørforening og Erhvervsakademi Aarhus tilbyder i samarbejde kompetencegivende efteruddannelse på akademiniveau. Du får eksamensbevis, ECTS-point og viden og værktøjer, du kan bruge med det samme.
For dig, der vil på forkant med udviklingen i markedet, finde nye veje – og nye måder at styrke forretningen på. Vælg mellem to forløb:
Efteruddannelse tæt på praksis
Du kan tage forløbene sideløbende med dit job i en guldsmedeforretning eller hos en leverandør. Du arbejder med opgaver fra din egen hverdag, og du får værktøjer, som du kan prøve af i praksis med det samme. Undervisningen foregår som en vekselvirkning mellem oplæg, praktiske øvelser, refleksion og sparring i grupper.
Afhængigt af din uddannelsesbaggrund kan du søge om at få dækket deltagerbetalingen:
Faglærte og ufaglærte, som er i job, kan få dækket deltagerbetaling til akademi- og diplomfag med op til 10.000 kr. pr. år via omstillingsfonden.
Læs mere om omstillingsfonden her
Mød dine undervisere
Anne Hundtofte
Anne underviser på akademi- og diplomuddannelsen i ledelse samt løser diverse konsulentopgaver. Anne har i mere end 15 år arbejdet med udvikling af ledere og medarbejdere. Hendes kompetencer som formidler, proceskonsulent og coach gør, at hun med succes skaber udvikling sammen med deltagerne.
Læs mere om underviserens erfaring
Heine Strøm
Heine arbejder i kompetencecenter for service, markedsføring og entreprenørskab på Erhvervsakademi Aarhus. Her arbejder han med kreative innovationsprocesser, forretningsudvikling og ledelse med fokus på værdiskabelse for såvel individet som forretningen.
Læs mere om underviserens erfaring
Jesper Klintrup
Jesper arbejder i kompetencecenter for ledelse og HR på Erhvervsakademi Aarhus. Jesper arbejder med forløb inden for forretningsudvikling og processer, der skal skabe nye ideer og muligheder.
Læs mere om underviserens erfaring
Jeanette Uhrig
Jeanette arbejder som underviser i kompetencecenter for salg og markedsføring på Erhvervsakademi Aarhus. Hun er dedikeret omkring vækst og udvikling i detailhandel, og har mere end 10 års praktisk erfaring inden for dette område.
Læs mere om underviserens erfaring
Adgangskrav
Du kan enten blive optaget direkte på på fagene, hvis du opfylder optagelseskravene, eller ud fra en individuel vurdering af din uddannelses- og erhvervsmæssige erfaring.
Individuel vurdering
Hvis ikke du opfylder adgangskravene, kan du få vurderet, om din uddannelses- og erhvervserfaring kan sidestilles med formelle kompetencer, som beskrevet i uddannelsens fagbeskrivelse og bekendtgørelse. Anerkendelse kan gives i form af:
- Adgang til optagelse på uddannelse, hvis du søger ind uden at opfylde de fastsatte adgangskrav, og det vurderes, at dine erfaringer kan sidestilles med adgangskravene, eller dele af dem.
- Bevis for dele af uddannelsen eller hele uddannelsen, hvis du søger om optagelse, og du i forvejen har fag, som kan sidestilles med fagmoduler på uddannelsen.
Direkte adgang
For at blive optaget på en akademiuddannelse skal du opfylde én af følgende betingelser, suppleret med 2 års relevant erhvervserfaring, som du har fået sideløbende med, eller efter, endt adgangsgivende eksamen:
- En relevant erhvervsuddannelse
- En studentereksamen, hf, hhx eller htx
- En relevant grunduddannelse for voksne
- En anden relevant uddannelse på mindst samme niveau som 1-3
Bemærk, at enkelte fag kan have særlige adgangsforudsætninger og faglige bindinger.