Indsigt i salgspsykologi hjalp James til at sælge sig selv til jobsamtalen

James Klarskov Andersen lærte sin egen og andres adfærdsprofil at kende og blev bedre til at trænge igennem med sit budskab.

Når James i dag kommunikerer med chefer og kunder, trækker han på de færdigheder, han har tilegnet sig under et seks-uger langt uddannelsesforløb i salgspsykologi og grundlæggende salg på Erhvervsakademi Aarhus.

”Jeg kan varmt anbefale andre at tage dette fag, for det er virkelig brugbart,” konkluderer han. 

Klog på andres adfærd og motiv

Forløbet gjorde James bevidst om, hvordan han optræder mere professionelt og trænger igennem med sit budskab.

”Jeg lærte, hvordan jeg aflæser andre mennesker og identificerer deres motiver. Jeg har lært om DISC-adfærdsprofiler, som betyder, at jeg nu kan identificere forskellige persontyper og dermed kan kommunikere langt mere effektivt,” siger James, der er uddannet salgs- og kontorassistent og tidligere har arbejdet i Bilkas kundeservice- og kassehåndtering og som salgsansvarlig i Inco i Aarhus. I dag arbejder han som leder af kasselinjen i det aarhusianske varehus Salling Super.

En hjælp til jobsamtalen

Jobbet i Salling Super fik James, mens han var i gang med sit uddannelsesforløb på Erhvervsakademi Aarhus. Han var blevet opsagt i Inco og derfor på jagt efter et nyt job. Først lykkedes det James at blive ansat som juleassistance. Senere avancerede han til leder af kasselinjen med det administrative ansvar for bemanding af kasserne og oplæring af nye medarbejdere.

”Under selve jobsamtalen brugte jeg alt det, jeg havde lært omkring at aflæse andres kropssprog, være opmærksom på mit eget kropssprog og bruge min stemmeføring til at virke mere troværdig og overbevisende. Og det virkede tilsyneladende, for jeg fik jo jobbet og blev efter ti dage tilbudt en fast lederstilling.”