Efteruddannelse i salgspsykologi gav job

Et akademifag i salgspsykologi og grundlæggende salg blev springbræt til fast arbejde i en ny branche.

35-årige Rikke Overgaard havde over en længere periode søgt jobs inden for møbelbranchen, som også indebar salg - uden held.

”Jeg havde sælgererfaring fra møbel- og interiørbranchen, men ingen formel sælgeruddannelse, og derfor stødte jeg panden mod en mur, hver gang jeg søgte job inden for mit felt, som også indebar salg,” fortæller Rikke, der har en baggrund som indretningsarkitekt og møbeldesigner.

Fra jobsøgende til fastansat

I 2013 fik hun mulighed for på seks uger at tage et akademifag i salgspsykologi og grundlæggende salg på Erhvervsakademi Aarhus. Derefter kom der skub i jobsamtalerne, og det lykkedes Rikke at få fast arbejde som underviser på Handelsfagskolens møbeluddannelse i Odder. Her underviser Rikke kommende møbelsælgere i faglige fag som møbeldesign og materialekendskab. På sigt skal Rikke også undervise i merkantile fag som salg.

”Jeg tror, at kurset har været medvirkende til, at jeg fik jobbet, fordi jeg nu kan supplere min faglige viden med det merkantile og salgsfaglige. På kurset har jeg fået nogle begreber på plads om sælgerfaget, som gør, at jeg nu kan undervise i det. Derudover har jeg lært at sælge mig selv bedre, hvilket var en hjælp til selve jobsamtalen.”

Bruger pensum i sin egen undervisning

I sit nye job som underviser bruger Rikke en del af pensummet fra sit seks-ugers-forløb.

”Mange af de teorier og modeller, jeg lærte, skal jeg nu selv til at undervise i. Også når det gælder de faglige fag inden for mit fagområde, bruger jeg det, jeg har lært. Nu kan jeg langt bedre forklare til mine studerende, hvordan de forskellige teorier fungerer, og hvad jeg mener. Det er meget brugbart,” konkluderer Rikke.