Brugervenlighed og grafisk design

Udvid dine kompetencer

I rigtig mange administrative stillinger idag er der forventninger om, at du kan vedligeholde en hjemmeside, lave indhold til sociale medier og måske endda sætte mindre tryksager op.

På dette kursus får du lige præcis disse kompetencer.

Målgruppe

På kurserne har vi haft bibliotekarer, kunsthistorikere, tøjdesignere, marketinguddannede, journalister, kontoruddannede med en iværksætter i maven og mange andre.

Alle har har stor gavn af den viden og de kompentencer, de har fået i løbet af de 6 intense uger, kurset varer.

“Da jeg startede på kurset i brugervenlighed og grafisk design på Erhvervsakademi Aarhus var min forventning at opnå bedre forståelse for hele denne verden. Da jeg efter de 6 uger kurset varer, havde færdiggjort kurset, havde jeg dog ikke bare lært om begreberne men også lært at bruge dem på en måde jeg førhen slet ikke troede jeg ville være i stand til

— Anna Liv Bolther, cand.mag i Kunsthistorie og i dag projektleder på et Museum i Aarhus

Kurset kan også med fordel søges af grafikere, der vil opdateres i Adobe-programmerne og gerne vil stifte bekendtskab med opbygning af hjemmesider.

Indhold

  • InDesign samt introduktion til grafiske grundregler
  • Photoshop samt introduktion til brugervenlighed og brugertest
  • Illustrator samt introduktion til e-mail markedsføring samt grundlæggende MailChimp
  • WordPress (CMS-system til opsætning af hjemmesider) samt introduktion til SEO (search engine optimization) og SEM (search engine marketing)

Dit udbytte

Du opnår kendskab til grundlæggende metoder at sikre brugervenlighed på hjemmesider, både før, under og efter arbejdet med designet. Vi arbejder med informationsarkitektur og brugertest.

Du får grundlæggende værktøjer til at opbygge, tilrette og vedligeholde hjemmesider i det udbredte CMS-system WordPress. Du lærer at lave grafisk materiale til hjemmesider og andre publikationer i Adobe programmerne InDesign, Photoshop og Illustrator. 

Jeg kan varmt anbefale kurset "Brugervenlighed og Grafisk Design" og de to dygtige undervisere, Lene Schødt og Dorte Klemensen.

Alt det der førhen har været vildt frustrerende for mig, kan jeg nu lave med et smil i InDesign og på et rimelig niveau i Illustrator, Photoshop og WordPress.

Herudover har jeg fået en meget større forståelse af designprincipperne og brugervenlighed.

Og derudover en masse forskellige tips og grin med på vejen!

— Maibritt Overgaard

Vi arbejder med grafiske regler, der er med til forstærke budskaberne, herunder farvelære, formgivning og æstetik. Vi prøver forskellige stilarter og metoder som inspiration til at komme i gang med en opgave. På den måde lærer du at holde en rød tråd i det grafiske arbejde for en virksomhed eller en opgave/kampagne.

Video: Det siger kursisterne om 'brugervenlighed og grafisk design'

Eksamen

'Brugervenlighed og grafisk design' er en del af akademiuddannelsen i informationsteknologi. Du har mulighed for at afslutte forløbet med en mundtlig eksamen på baggrund af et mindre antal konkrete opgaver, der er afleveret under forløbet. 'Brugervenlighed og grafisk design' giver 10 ECTS-point.

Du kan efterfølgende anvende faget som en del af en hel akademiuddannelse.

Praktiske oplysninger

Undervisningen foregår på:

Erhvervsakademi Aarhus
Ringvej Syd 104
8260 Viby J

Erhvervsakademi Aarhus stiller en bærbar pc til rådighed under dit uddannelsesforløb. Du er velkommen til at medbringe din egen, hvis du har de nævnte Adobe-programmer installeret (på engelsk).

Startdatoer og priser for alle hold

Se dem her

Læs mere om tilmelding her

Fakta

Varighed: 6 uger à 37 timer (222 timer)

Form: 4 dage med undervisning og 1 dag med selvstudie om ugen

ECTS-point: 10

Se hvem der kan deltage.