"Når telefonen er tavs, ved jeg, at min projektledelse fungerer"

Evnen til at bevare overblikket er én af nøglekompetencerne, når man som Jesper Lykkeskov, projektleder i Designa Erhverv, styrer opsætningen af hundredevis af køkken-, bad- og garderobeløsninger.

458 køkkener er i øjeblikket ved at blive sat op i et boligkompleks i Brøndby Strand syd for København. Beboerne har særlige ønsker til farve, form og leveringstidspunkt.

Ansvaret for at koordinere samarbejdet mellem beboerne, håndværkerne og underleverandørerne ligger hos Jesper Lykkeskov. Han arbejder som projektleder for Designa Erhverv i Aarhus.

Mere end 30 opkald om dagen

I løbet af en arbejdsdag skriver han et utal af mails, taler i telefon, taster data ind i regneark, forhandler, laver udkast til regninger og godkender fakturaer.

"Nogle gange ringer min telefon 30 gange i løbet af en dag. Hvis den pludselig ikke ringer så ofte, er det fordi, det går godt. Det sjoveste er, når telefonen er tavs og når kunderne, håndværkerne, underleverandørerne og chefen er tilfreds," siger den 28-årige østjyde, der er tidligere bygningssnedker og bygningskonstruktør.

Man skal være klar i spyttet

På et kursus i projektledelse på Erhvervsakademi Aarhus lærte Jesper Lykkeskov blandt andet at lave interessentanalyser og kommunikationsplaner. Det er sammen med forskellige ledelsesmodeller og indsigt i økonomistyring blevet en del af hans værktøjskasse som projektleder.

Klar kommunikation er dog det vigtigste værktøj, mener projektlederen: "Kommunikation er nøgleordet. Er man ikke klar i spyttet, bliver man misforstået.

Og hvis man ikke melder ud i god tid, bliver folk sure," siger han og understreger: "Udfordringen er at få afstemt forventningerne mellem de forskellige interessenter. Man kan slippe af sted med meget, hvis man ringer i god tid og siger, at noget er forsinket."

Blæksprutte

Betegnelsen "blæksprutte" passer meget godt på Jesper Lykkeskovs job. Han trives med jobbet og mener i al beskedenhed, at han er god til det.

"Jeg har det godt med at have flere opgaver kørende på én gang, og prioritere, hvad der skal have min opmærksomhed nu, og hvad der kan vente til i morgen."

Drømmer om mere

Men selvom Jesper Lykkeskov er glad for jobbet som projektleder, drømmer han om mere. Derfor går han og i øjeblikket med overvejelser om at videreuddanne sig sideløbende med jobbet.

"Drømmen er at tage en masteruddannelse. Man er nødt til at dygtiggøre sig og have papir på sin kunnen, hvis man som jeg har ambitioner om en dag at blive direktør i byggebranchen," siger han. En plan hans egen direktør i øvrigt bakker op om.