Den værdiskabende økonomifunktion

Sådan får du værktøjerne til at blive ledelsens foretrukne sparringspartner

Den klassiske økonomifunktion er gået af mode. Mange af de opgaver, som historisk er blevet løst i økonomifunktionen, er på vej til at blive digitaliseret og overtaget af robotter.

Kravene til fremtidens økonomifunktion og dens medarbejdere er derfor, at I i langt højere grad skaber værdi for ledelsen og organisationen.

På dette 2-dages kursus får du inspiration, gode råd og værktøjer til, hvordan du og din økonomifunktion kan udvikle jer til at blive mere værdiskabende og blive ledelsens foretrukne sparringspartner.

På kurset vil vi sætte fokus på:

  • Hvad er værdiskabelse i en økonomifunktion?
  • Hvor er du og din økonomifunktion i dag? Og hvor vil I gerne være i morgen?
  • Kompetencekrav til medarbejdere i en værdiskabende økonomifunktion
  • Konkrete værktøjer til at blive mere værdiskabende

Målgruppe

Kurset er for dig, der arbejder i en økonomifunktion i en lille eller mellemstor virksomhed. Du er måske økonomichef, regnskabschef eller controller – og efter de 2 dage har du fået helt nye input, inspiration og værktøjer til at skabe langt større værdi for din ledelse og organisation.

Indhold

Indholdet på de 2 kursusdage vil være:

Dag 1:

  • Den værdiskabende økonomifunktion
  • Fokus på deltagernes økonomifunktion
  • Forretningsforståelse

Dag 2:

  • Kom ud i forretningen og sæt økonomi på dagsordenen
  • Skab indsigt og gennemsigtighed

Mellem de 2 kursusdage skal du - med udgangspunkt i din egen virksomhed og økonomifunktion - løse opgaver, som sætter det lærte fra den 1. kursusdag i spil hjemme i din virksomhed.

Kurset tager udgangspunkt i guiden 10 gode råd til at skabe større værdi som økonomifunktion

Dit udbytte

Dette kursus bringer dig selv, din virksomhed og økonomifunktion i spil.

Du bliver udfordret på din økonomifunktions aktuelle performance og får værktøjer til at få lavet et værdieftersyn af økonomifunktionen og til at sætte en udvikling i gang.

Men du får også konkrete værktøjer til, hvordan du kan skabe større værdi som sparringspartner for din organisation og ledelse.

Om undervisningen

På kurset oplever du en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg, dialog, gruppearbejde og mulighed for at afprøve det lærte stof på din egen virksomhed og økonomifunktion.