Simon fra Danske Commodities er ikke længere 100 procent autodidakt

Simon Søllingvraa arbejder med noget helt andet end det, han er uddannet til. Derfor tager han nu uddannelse nummer to. Ikke så meget for at få uddannelsesbeviset, men for at lære og få sparring.

Hvem siger, man ikke kan arbejde med noget helt andet end det, man er uddannet til?

Simon Søllingvraa arbejder som webudvikler, selvom han ikke har en uddannelse indenfor feltet – endnu. Simon har en lang videregående universitetsuddannelse i matematik-økonomi.

Og det var også titlen som cand.scient.eocon, der skaffede ham job - i første omgang som analytiker, senere som webudvikler - i det internationale, aarhusianske energihandelsfirma Danske Commodities.

Nogle at sparre med

For at dygtiggøre sig og få nogle at sparre med startede Simon på diplomuddannelsen i webudvikling på Erhvervsakademi Aarhus.

”Mit mål er ikke så meget at få papir på mine færdigheder. Det er at lære en masse. Her får jeg et pensum, nogle at sparre med og rammerne til at dygtiggøre mig. Men det er da klart, at uddannelsen også vil gøre det lettere, hvis jeg en dag skal søge andre it-stillinger. Så har jeg nemlig bevis på, at jeg kan det basale og ikke bare autodidakt,” fortæller den 29-årige diplomstuderende.

Fingre i brugerfladen

På diplomuddannelsen i webudvikling har Simon fået indsigt i alt lige fra programmering af webapplikationer, webshops og designmønstre, til datasikkerhed og server-arkitektur.

Undervisningen veksler mellem hands-on-læring og teoretisk indlæring. Opgaver skrives med afsæt i cases fra den virkelige verden. Studerende inddrages. Dialog opstår.

”Underviserne ved hvad de taler om, for de har erfaring fra branchen. Fagligt udvikler jeg mig hele tiden og kan tage meget af det, jeg lærer her, med på arbejdet. Mange af de teknologier og programmer, vi arbejder med her, bruger vi også på min arbejdsplads. Og de ting, vi lærer, kan jeg direkte relatere til mit arbejde.”

Berigende at møde andre dedikerede fagpersoner

At kombinere et deltidsstudie med et fuldtidsarbejde kræver, at man brænder for det og besidder disciplin. Sidstnævnte har Simon masser af. Han er nemlig tidligere semi-professionel håndboldspiller og har i flere år været elitesportsudøver sideløbende med studie og job.

”Der er masser at se til. Når jeg er færdig med undervisningen, haster jeg videre til arbejdspladsen. Der stilles store krav til, at vi bruger tid på studiet. Så det kræver, at man forstår at planlægge og bruger sin tid fornuftigt. Når man kommer hjem efter arbejde, skal man åbne bøgerne. Jeg bruger to timer dagligt på lektier. Derudover kommer opgaver og eksamener. Jeg bruger derfor meget fritid på mit studie.”

Uanset arbejdspres er Simon vældig glad for at uddanne sig sideløbende med sit job.

”Det er berigende at møde så mange andre dedikerede fagpersoner. At komme herud en gang om ugen er forfriskende, og det er alletiders at få lov til at fordybe mig i noget, som virkelig interesserer mig,” siger softwareudvikler Simon Søllingvraa, der arbejder hos Danske Commodities A/S.