Diplomuddannelse gav Regner mere pondus

Regner Ditlev Dahl fra Skive videreuddannede sig til diplom i salg og markedsføring og kan nu gøre sig bedre gældende blandt sine lederkolleger i N. Graversens Metalvarefabrik.

Ønsket om en større strategisk forståelse fik i efteråret 2013 salgschef Regner Ditlev Dahl fra Skive til at begynde på en mellemlang videregående uddannelse på Erhvervsakademi Aarhus. Regnar dimitterede i juni 2015 og siger om forløbet:

”Jeg har fået en større strategisk forståelse for min arbejdsplads og dens placering på markedet. Det gør, at jeg i dag bedre kan tage beslutninger, forstå markedskræfterne og dermed agere mere professionelt og med mere pondus.”

Mindre mave, mere analyse og troværdighed

Som salgschef hos N. Graversens Metalvarefabrik A/S i Balling mellem Skive og Spøttrup, er Regner en del af ledergruppen. Efter at have taget uddannelsen føler Regner, at der bliver lyttet mere aktivt til ham, og at han kan bidrage med større troværdighed.

”Uddannelsen har givet mig et løft på både det strategiske, det taktiske og det operationelle niveau. Vi kom 360 grader rundt. Det har gjort mig klogere på min virksomhed – både økonomisk, globalt, organisatorisk og salgsmæssigt. Hvor jeg før tog beslutninger baseret på mavefornemmelser og knowhow, bliver jeg i dag ikke så let distraheret og underbygger mine beslutninger på analyse og viden,” siger den 37-årige diplomdimittend, der har en baggrund som maskinarbejder, produktionsteknolog og merkonom.

Inspireret af medstuderende

Regners medstuderende tog ligesom ham selv uddannelsen på deltid sideløbende med et fuldtidsjob. En kom fra en belysningsvirksomhed, en anden fra en sanitet-koncern og en tredje fra detailbranchen. De studerende kom fra Herning, Ringkøbing, Aarhus og Skive.

”Det er ligegyldigt, om det er toiletsæder, løbesko eller koncertspots, der skal sælges. Problemstillingerne og udfordringerne er de samme, og det er spændende at få et indblik i, hvordan dagligdagen håndteres forskelligt.”

Ifølge Regner er kombinationen arbejde og uddannelse ideel. Der var undervisning i Aarhus ca. en gang om ugen om aftenen eller dagen.

”Studiet brød min daglige arbejdsrutine, og det var udbytterigt at få mulighed for at reflektere over den måde, jeg arbejder på. Samtidig kunne jeg inddrage autentiske problemstillinger og cases fra min egen dagligdag, og med det samme prøve det af, jeg havde lært,” siger Regner, der ikke lukker bøgerne foreløbig. Han vil nu læse videre og tage en bestyrelsesuddannelse og derefter en MBA.

I sin hovedopgave udarbejdede Regner en ny strategiplan frem mod 2018 for sin arbejdsplads, N. Graversens Metalvarefabrik. I opgaven analyserede Regner, hvad der gør set-up’et i virksomhedens danske og ukrainske afdeling unik og hvordan de kan differentiere sig fra konkurrenterne og fortsætte deres vækst, uden at tager ordrer fra hinanden. En plan, der i dag delvist er ved at blive realiseret. 

Se det aktuelle fagudbud og tilmeld dig