Grundfos-leder: Undervisning i filosofi gjorde mig bevidst om mit etiske ståsted

Er man til værdibaseret ledelse, er filosofi et stærkt værktøj.

Det mener civilingeniør Morten Baastrup. Han arbejder som afdelingsleder i Grundfos A/S og har ansvaret for den daglige ledelse af 17 funktionærer. Sideløbende med sit job læser han en diplom i ledelse på Erhvervsakademi Aarhus. Valgfaget ’ledelse og filosofi’ er et af de fag, der har gjort indtryk, fortæller Morten.

”Som ingeniør er jeg skolet i den positivistiske tankegang, der handler om, at der kun er ét svar og én løsning. Filosofifaget har været en aflæring af den skole og har fået mig ud af vanetænkningen,” siger den 32-årige leder.

Læs mere om faget 'ledelse og filosofi'

Op i helikopteren

At stille sig nysgerrig og undrende over for et spørgsmål er nogle af de ting, Morten tager med sig fra undervisningen. Han har bl.a. reflekteret over eksistentielle spørgsmål som hvad er det gode liv - for ham selv og for andre.

”Jeg er trådt et trin højere op, så jeg kan se det hele lidt mere fra oven, når jeg ser på min organisation og mine medarbejdere. I dag reflekterer jeg mere og bearbejder mine indtryk. Jeg er blevet klar over mit etiske ståsted. Jeg har fået en større selvindsigt og bevidsthed om mekanismerne mellem mennesker. Og hvorfor man driver sin forretning,” konkluderer han.  

 

Se det aktuelle fagudbud og tilmeld dig