Diplomstuderende: ”Jeg har lært ord, jeg ikke anede eksisterede.”

Karen Elizabeth Haar valgte i forbindelse med sin diplom i ledelse valgfaget ’Ledelse og filosofi’.

Karen valgte faget for at udfordre sig selv på noget, der normalt ligger hende fjernt.

”Filosofi var ikke det, jeg brugte mest tid på i en travl hverdag,” siger Karen, der blev klogere. Faktisk endte forløbet med at blive aldeles udbytterigt, forklarer den 58-årige it-kundeansvarlige/Key Account Manager i Region Midt.

”Jeg blev fuldstændig grebet af det.”

Læs mere om faget 'ledelse og filosofi'

Er blevet modigere og spørger mere

Karen fortæller, at forløbet har gjort hende mere modig og givet hende et bedre fundament at stå på som leder. Det har også gjort hende klar over, at der er mere end ét svar, og at noget aldrig er sort eller hvidt.

”Vores underviser lærte os et nyt ord: Problemuligheder. Det, at der i et hvert problem findes et væld af muligheder” siger hun og fortsætter:

”Jeg har opdaget, at ledelse handler mere om kongedømmet over det indre, frem for det ydre. Jeg har fået en dyb respekt for søgende personer – dem, der søger svar fremfor dem, der har alle svarene. Det er vigtigt at have en åbenhed. Før jeg var hurtig til at drage konklusioner. Nu er jeg mere reflekterende, og optaget af at tænke, frem for at føle. Og blive ved med at spørge - for at blive klogere.”

Hexis, pronesis, proreptik

Karen bladrer i sin sorte Kina-notesbog med røde kanter. Små farvede post-it-sedler er sat ind forskellige steder på de 40 tætskrevne sider, der udgør Karens notater fra uddannelsesforløbet. På én af siderne står der ’hexis’, ’pronesis’ og ’proreptik’. Ordene betyder at træne, at handle og at filosofere. 

”Jeg har lært ord, jeg ikke anede eksisterede,” konstaterer Karen og fortsætter:

”Filosofi og hele området er svært tilgængeligt stof, men vores underviser Christian Horn var fantastisk inspirerende. Han fik os til at begribe filosofi og omsætte det til vores hverdag. Det havde jeg aldrig drømt om skulle overgå mig. Hvis jeg for fem år siden havde set mig selv gå til eksamen i filosofi med to filosoffer som censorer, så havde det været totalt grænseoverskridende. Men det var virkelig brugbart.”  

 

Se det aktuelle fagudbud og tilmeld dig