De studerende fortæller

Diplomuddannelse i ledelse

Da jeg arbejdede som operationssygeplejerske, fik jeg af min ledelse mulighed for at tage en diplom i ledelse, da de så et potentiale i mig. Uddannelsen er bygget rigtig godt op, og det har været en positiv oplevelse at se og mærke den personlige udvikling, jeg og mine medstuderende har gennemgået. Det er et stort plus, at vi er så forskellige på holdet og kommer fra mange forskellige fag og brancher. Fordi vi er så forskellige på holdet, er selve ledelsesfaget i fokus, og det er et plus.

— Mette Sass-Petersen, afdelingssygeplejerske, Regionshospitalet, Silkeborg

Uddannelsen har gjort mig til en bedre leder. Jeg har fået et større kendskab til mig selv, mine egenskaber, fejl og mangler. Jeg har også fået en større indsigt i min arbejdsplads og hvorfor den er, som den er. Tidligere ville jeg gerne stille alle tilfredse, men takket være mit uddannelsesforløb er jeg nu blevet bedre til at rumme mine medarbejders følelser og vide, hvornår jeg ikke skal handle. Undervisningen er håndgribelig og med en klar kobling mellem teori og praksis. Dagen efter en undervisningsdag kan jeg gå tilbage til mit arbejde og bruge det, jeg har lært.

— Jan Kofoed Laursen, Market Segment Manager, Danfoss A/S

Man skal være forberedt på at bruge mange weekender og rigtig meget fritid på en diplomuddannelse i ledelse. Det er derfor en god idé at have en klar aftale med sin arbejdsgiver om, at man får frihed og tid til at fordybe sig i studiet og omsætte det til sin dagligdag. For mig har netop tid været den helt store udfordring, fordi jeg sideløbende med diplomuddannelsen har skullet passe et fuldtidsjob med megen rejseaktivitet. Men selvom det har været hårdt, er det bestemt det hele værd.

— Rikke Nielsen, leder af International Relations, Internationalt kontor, VIA University College

Til jobsamtalen brugte jeg min viden om, hvordan man implementerer en strategi og løbende følger op på processen. Jeg følte, at jeg havde noget at byde ind med og simpelthen havde en større faglig ballast at trække på.

— Vibeke Christensen, Adelingsleder hos Videncenter for Landbrug

Jeg er blevet mere kreativ og analytisk. Jeg har fået nemmere ved at udvikle ting og få ting til at ske. Før var jeg lynhurtig til at give mine teamledere ret, men nu kan jeg stille spørgsmål til og udfordre dem på deres måde at agere på.

— Mogens Loch Rasmussen, produktionschef i DS Smith

Se det aktuelle fagudbud og tilmeld dig