Attraktiv efteruddannelse til bankrådgivere

Dorte Ostenfeldt, senior HR-udviklingskonsulent i Jyske Bank, kalder bankrådgivning for mere kompliceret end nogensinde. Her fortæller hun, hvorfor diplomuddannelsen i finansiel rådgivning er et godt valg af efteruddannelse til pengeinstituttets medarbejdere.

Den 2-årige diplomuddannelse i finansiel rådgivning er udviklet i nært samarbejde med de større pengeinstitutter i Danmark, og derfor er den et vigtigt indspark i en banksektor under hastig udvikling. Det fortæller Dorte Ostenfeldt, senior HR-udviklingskonsulent i Jyske Bank. 

"Kravene til bankrådgivernes kompetencer er skærpet i de senere år, og kunderne stiller større krav. En udvikling, som sikkert fortsætter. Hvis ikke medarbejderen kan yde topkvalificeret rådgivning, så går kunden et andet sted hen," siger Dorte Ostenfeldt og fortsætter:

"Større faglig viden og kommunikationsevner er også nogle af de kompetencekrav, som bankrådgivere skal forholde sig til. Det afspejler sig selvfølgelig også i vores og andre bankers krav til uddannelsesniveau, og derfor er det vigtigt med attraktive uddannelsesmuligheder," siger Dorte Ostenfeldt.

Analytisk sans og kundesamspil

"Når der er en drejning mod uddannelse på et højere niveau inden for bankverdenen, skyldes det, at det er blevet vigtigere med teoretisk indsigt, analytisk sans og godt samspil med kunderne. Det får vores medarbejdere på diplomuddannelsen i finansiel rådgivning," siger Dorte Ostenfeldt.

Man kan tage et enkelt fag, en hel uddannelse eller selv sammensætte det forløb, som bedst matcher ens ønsker og behov. Forløbet er målrettet og tager udgangspunkt i virkelige problemstillinger fra medarbejderens eget arbejde.

"Det handler med andre ord om, hvordan vi fremover bliver bedre til helhedsorienteret rådgivning af formuende privatkunder – hele vejen rundt om pension, investeringer, skattemæssige konsekvenser og samfundsmæssige trends. Medarbejderen kan tage uddannelsen sideløbende med sit job og bruge sine nye kompetencer med det samme. Derfor synes vi, at diplomuddannelsen er særdeles attraktiv til vores rådgivere," siger Dorte Ostenfeldt.

Se det aktuelle fagudbud og tilmeld dig