Omsorgs- og relationsarbejde

Akademiuddannelse i sundhedspraksis

Med faget, 'omsorgs- og relationsarbejde' får du viden om, hvordan du tilrettelægger dine professionelle praksis i skæringsfladen mellem, hvad der er sagen (sagligheden), dig egen faglige indsigt (faglighed) og den personlige vinkel (personlighed). Vi sætter fokus på den samfundsmæssige, kulturelle og faglige udvikling, omsorgs- og relationsarbejdet har gennemgået, og du lærer om de særlige udfordringer, der vil opstå i dit daglige arbejde. 

Når man møder andre mennesker i sit arbejde inden for velfærdssektoren, skal det ske på en respektfuld og værdig måde. Men hvordan gør man det? Hvordan drager man omsorg på en professionel måde? Teorier og metoder inden for omsorgs- og relationsarbejde er ofte underforståede og opleves som selvfølgelige, men arbejdet er langt fra altid uproblematisk. 

Indhold

  • Omsorgsteori, -identitet og -systemer
  • Definition af relationsarbejde og dets nuancer
  • Videnformer i omsorgs- og relationsarbejde
  • Samfundsmæssig, kulturel og faglig udvikling af feltet
  • Samspil mellem faglighed, saglighed og den personlige relation
  • Arbejdsmiljø i omsorgs- og relationsarbejde.

Dit udbytte

Med faget, 'omsorgs og relationsarbejde' får du kompetencer til at:

  • håndtere udviklingsorienterede situationer i det borgernære omsorgs- og relationsarbejde
  • deltage professionelt i samarbejdsrelationer inden for omsorgs- og relationsarbejde.

Eksamen og ECTS

'Omsorgs- og relationsarbejde' afsluttes med en mundtlig eksamen, med intern bedømmelse, der tager udgangspunkt i en synopsis. ''Omsorgs- og reletionsarbejde' giver 5 ECTS-point.

Hel uddannelse, eller enkeltstående forløb

'Omsorgs- og relationsarbejde' er et fag på akademiuddannelse i sundhedspraksis, der er del af fagområdet for velfærd, undervisning og sundhed. Det kan også indgå som valgfag på andre akademiuddannelser, eller du kan tage det som et enkeltstående forløb.

Vil du tage en hel uddannelse, men er i tvivl om sammensætning af fag, kan du kontakte os på deltid@eaaa.dk eller telefon 7228 6160.