"Jeg er blevet en bedre sælger"

Salgskonsulent Oliver Siwasophonphong er blevet bedre til sit job ved at tage faget ’afsætningsstrategi’ på akademiuddannelsen i international handel og markedsføring

Kunderne skal fastholdes med oplevelser og faglighed. Det har Oliver Siwasophonphong fået bekræftet under sit studie på Erhvervsakademi Aarhus.

God til kundekontakt

Udover at blive bevidst om detailhandlens udfordringer, har studiet også bekræftet Oliver i, hvorfor det ikke bare gælder om at fodre Dankortautomaten.

”Kunderne skal gerne føle, at de får noget mere med sig, når de forlader butikken. Pistolsalg duer ikke. Det drejer sig om at give kunderne en god oplevelse og ikke bare sælge dem en vare,” siger Oliver. Han arbejder som salgskonsulent i en Telenorbutik i det centrale Aarhus med fire ansatte. Her sælger han fastnet- og mobiltelefoner til private og erhvervskunder, abonnementer, bredbånd, tager sig af reklamationer, bestiller varer og prismærker dem. Sideløbende med sit fuldtidsjob læser han ’afsætningsstrategi’. Det er et blandt flere fag på akademiuddannelsen i international handel og markedsføring.

Større forståelse for strategiske tiltag

Studiet har gjort den 29-årige salgskonsulent klogere på detailhandlens udfordringer grundet et stigende internetsalg.

”På studiet har jeg fået en god forståelse for, hvorfor strategiske tiltag er nødvendige, eksempelvis på min egen arbejdsplads. Nu kan jeg pludselig se sammenhænge, som jeg ikke så før. Nu forstår jeg, hvorfor der er behov for nye fokusområder og strategier i detailhandlen. Kunders behov ændrer sig. Derfor er vi nødt til at tilpasse os tiderne og de nye behov.”

Studiet bryder daglig rutine

At kombinere uddannelse og arbejde er ideelt, mener Oliver. Han glæder sig til den ene aften om ugen, hvor han kan fordybe sig i teorier og diskutere fag med sine medstuderende og undervisere.

”Studiet bryder min daglige arbejdsrutine, og det er udbytterigt at få mulighed for at reflektere over faget og den måde, jeg plejer at arbejde på. Jeg får masser af input fra underviserne og mine medstuderende, som med deres forskellige stillinger og brancher giver god dynamik i klassen. Det giver en glimrende kombination at arbejde og studere samtidigt, fordi jeg med det samme kan afprøve teorier i praksis næste dag, når jeg står i butikken,” siger han.

Oliver Siwasophonphong, 29 år. Udlært i 2005 som salgsassistent inden for elektronik. Arbejder som salgskonsulent i en Telenorbutik i Aarhus. Har læst akademifaget ’afsætningsstrategi’ på Erhvervsakademi Aarhus.