Rekordmange afslutter akademiuddannelse i ledelse

Flere end nogensinde afslutter akademiuddannelsen i ledelse på Erhvervsakademi Aarhus. 28 personer har netop skrevet afgangsprojekt. Det er det højeste antal nogensinde.

It-ansvarlig Hanne Bak fra nedrivningsfirmaet Kingo Karlsen A/S i Silkeborg skrev i foråret 2016 afgangsprojekt på akademiuddannelsen i ledelse. Det er hun ikke ene om. 27 andre afsluttede i juni 2016 akademiuddannelsen i ledelse og HR på Erhvervsakademi Aarhus.

”Uddannelsen har betydet meget for mig personligt, og udbyttet har været overraskende stort,” siger Hanne Bak, der har en baggrund som byggetekniker.

Flere end nogensinde vil opkvalificeres

På tre år er antallet af akademilederstuderende på afslutningsprojektet mere end tredoblet – fra 22 studerende i 2013 til forventet 70 i år.

Ifølge uddannelseschef Jørgen Beck fra Erhvervsakademi Aarhus er ledere i dag er blevet mere opmærksomme på, hvordan de skal lede og udvikle deres egen lederstil - dels for at møde kravene fra unge vidensarbejdere og konkurrencen fra udlandet, dels for at få papir på deres lederkompetencer.

”Vi har de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel, fra både mere garvede og yngre ledere, efter grundlæggende ledertræning. Det mærker vi på den store søgning til vores kurser og akademi- og diplomlederuddannelser,” siger han.

Ej blot til pynt på cv’et

For it-ansvarlig Hanne Bak fra Kingo Karlsen var det et ønske om personlig udvikling og at blive klogere på strategisk ledelse - og ikke ønsket om at kunne skrive lederuddannelse på sit cv - der fik hende til at gå i gang med akademiuddannelsen i ledelse.

”Da jeg startede på uddannelsen for lidt over tre år siden, var det ikke planen, at jeg ville tage en hel akademilederuddannelsen. Jeg tog et fag ad gangen, og hvis det gik godt, ville jeg tage et til, tænkte jeg. Men det viste sig at være super spændende og udbyttet var overraskende stort, så jeg fortsatte.”

Se det aktuelle fagudbud og tilmeld dig