”Det er en viden, der hjælper mig dagligt”

Peter Hyllested arbejder som netværkschef i SOS Dansk Autohjælp A/S og havde længe mærket behovet for en grundigere viden om virksomhedsøkonomi.

”Min jobfunktion er gennem årene blevet meget mere forretningsledelse og mindre personaleledelse. En af mine arbejdsopgaver som netværkschef er at gennemskue og kontrollere 40 forskellige årsregnskaber fra vores samarbejdspartnere, som er autohjælp-stationer. Jeg skal kunne stille kritiske spørgsmål og vide, hvordan økonomien hænger sammen, og hvilke udfordringer der venter os.”

Læs om akademifaget 'lederens forretningsforståelse'

Lærte at se bag om tallene

Faget ’lederens forretningsforståelse’ ramte derfor et behov hos Peter, som undervejs fik brugt lommeregneren flittigt og lært at se bag om tallene. Det var lærerigt, men også en stor mundfuld, erkender han.

”Det blev af og til lidt for regnskabsnørdet til mig. Der var rigtig mange tal og systemforståelse. Men undervisningsformen var god og de mange praktiske cases gjorde det forståeligt.”

Bruger den nye viden dagligt

I dag kan Peter glæde sig over, at han er blevet dygtigere til sit job.

”Nu ved jeg, hvad det kræver at lave større kalkulationer og udregninger. Faget har givet mig en forståelse og et overblik, som jeg ikke ville være foruden. Det er en viden, der hjælper mig dagligt, når jeg fx holder møder. Derfor føler jeg, at dette fag har klædt mig på til bedre at kunne klare mit job.”