’Akademiuddannelsen har løftet mig fagligt’

Som ufaglært har Jonas Svaneborg Kildedal arbejdet sig op fra montør til produktspecialist i Grundfos. Efter ni år i pumpekoncernen begyndte Jonas på akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion sideløbende med sit job.

De fleste tager det i rækkefølgen: Først uddannelse, så job. Jonas gjorde det lige omvendt. Som 21-årig nyslået student fik Jonas job som ufaglært pumpemontør i Grundfos i Bjerringbro.

Jonas viste sig at have mere end almindelig stor interesse for pumper. Så efter fem år kvitterede virksomheden med at gøre ham til produktspecialist i en udviklingsafdeling, der primært var befolket af maskinmestre.

Supplerede årelang erfaring med uddannelse

Efter fire år som produktspecialist var der behov for, at den årelange arbejdserfaring blev suppleret med en uddannelse, som Jonas kunne passe sideløbende med sit job.

”I rigtig mange år har jeg nydt godt af, at der bød sig nogle chancer. Jeg har altid været god til at springe på forskellige jobfunktioner og på den måde haft en konstant udvikling i mit job. Men nu er jeg nået til et sted, hvor arbejdserfaring alene ikke er nok, hvis jeg skal fortsætte min karriere hos Grundfos.”

Karrierefremmende og en god forsikring

Jonas kan snart se enden på et treårigt uddannelsesforløb på akademiuddannelsen i innovation, produkt og produktion. Det lange, seje træk ser han både som karrierefremmende nu og her, men også som en længerevarende fremtidssikring.

”Skulle det ske, at jeg en dag står uden job, så stiller det mig væsentligt bedre, at jeg udover en masse praktisk erfaring, nu også har en uddannelse på cv’et,” siger den 33-årige deltidsstuderende, der får sin uddannelse betalt af Grundfos.  

Har flyttet sig personligt og fagligt

På uddannelsen har Jonas kunnet vælge mellem en masse forskellige fag. Nogle af fagene som fx økonomi har lært ham at snakke med ’regnedrenge’. Andre fag som fx kommunikation har givet ham en basal viden, som han egentlig gerne har villet have altid.

”En stor del af det, jeg har lært på uddannelsen, har jeg kunnet bruge direkte i mit arbejde. Jeg har fået en meget bedre faglighed og metoder til, hvordan jeg skal bygge mit arbejde op – fx når jeg udvikler kundespecifikke pumper eller produktudvikler pumpevarianter."

Han fortsætter:

"Jeg kommer i dag hurtigere frem til målet og arbejder mere struktureret. Forløbet har også styrket min selvstillid. I dag har jeg lettere ved at lufte mine argumenter, fordi jeg har noget at bygge det på. Jeg går derfor oftere forrest på nogle ting og nyder, at jeg kan tale med på et andet niveau,” forklarer Jonas, der i øjeblikket skriver afgangsprojekt om re-innovation af funktionaliteten i frekvensstyrede motorer.

Hurtigere frem til målet

Også Jonas’ chef Fulfilment Manager Knud Steffen Hansen glæder sig over, at han har fået en dygtigere medarbejder.  

”Jonas har fået nogle værktøjer til at håndtere, simplificere og skabe klarhed over komplekse opgaver. Han har også fået mere motivation.”

Se det aktuelle fagudbud og tilmeld dig