Fra grafiker til administrerende direktør

Katrine Minke Mikkelsen startede på akademiuddannelsen i HR, fordi hun ville skifte sit grafikerjob ud med en HR-stilling i en større virksomhed. Undervejs fremlagde hun et eksamensprojekt for bestyrelsen i den virksomhed, hvor hun arbejdede som grafiker. Og så blev hun tilbudt jobbet som administrerende direktør.

En eksamensopgave på akademiuddannelsen i HR åbnede døren til en direktørstilling. 40-årige Katrine Minke Mikkelsen startede egentlig på HR-uddannelsen med det formål at skifte fag og blive ansat i en større virksomhed. Hun havde arbejdet som grafiker i Lavpristrykkeriet i 12 år og trængte til nye udfordringer. Men så skrev Katrine en eksamensopgave som afslutning på faget ’den strategiske HR-funktion’. I opgaven analyserede hun Lavpristrykkeriet, dens strategi, vækst og personaletilgange.

Læs om akademiuddannelsen i HR.

Fremlæggelse fungerede som jobansøgning

For at dele sin viden fremlagde Katrine efterfølgende sin opgave for Lavpristrykkeriets bestyrelse. Katrine mente, at hendes arbejde kunne gøre de fem bestyrelsesmedlemmer klogere. Hun anede ikke, at det også åbnede døren til et jobskifte.

”Fem uger efter min fremlæggelse ringede de og spurgte, om jeg ville være direktør. Posten var tilfældigvis ledig, og de mente, at jeg var den rette,” fortæller hun.

Katrine tiltrådte direktørposten for Lavpristrykkeret i august 2014. Firmaet har 13 ansatte, der arbejder med tryksager, salg, grafisk efterbehandling, produktion og administration. Virksomheden ligger i Aarhusbydelen Brabrand.

Direktør med uddannelsesret

Katrine er stor fortaler for, at man læser sidløbende med sit arbejde. Derfor fik hun også skrevet ind i sin nye kontrakt, at hun skulle fortsætte med at uddanne sig.

”Det giver mig enormt meget at komme væk fra mit skrivebord og skulle reflektere over mit arbejde. Når jeg skriver opgaver finder jeg ud af, hvor jeg skal sætte ind. På studiet er vi mange forskellige fagpersoner og vi lærer meget af at lytte til hinandens historier. Som leder er man ret alene i det daglige. Derfor er det rart at komme hen på studiet og sparre med andre ligesindede,” siger Katrine, der er uddannet grafiker og har fået dækket sine uddannelsesomkostninger af Grafisk Uddannelsesfond.

Ikke nok at udtænke strategi med sin sunde fornuft

Ifølge Katrine var hendes vej til direktørstolen ikke lykkedes uden uddannelsesforløbet på Erhvervsakademi Aarhus. At lede ud fra sin sunde fornuft er godt, men ikke nok. Samtidig har uddannelsen givet hende en selvindsigt, hun ikke ville være foruden.

”Jeg ville mangle viden om fx strategiarbejde og personaleledelse. Det med at have noget viden i ryggen giver mig en sikkerhed. Det be- eller afkræfter mig i, at det jeg gør, er rigtigt. Når jeg skriver opgaver har jeg tid til at tænke over, hvor jeg skal sætte ind og hvordan. Nu kan jeg også oftere visualisere mit næste skridt. Samtidig har jeg fået et nyt sprog, som jeg bruger, når jeg fx taler med bestyrelsen.” 

Katrine Minke Mikkelsen læser fortsat på akademiuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus. 

Se det aktuelle fagudbud og tilmeld dig