Ny uddannelse er alletiders mulighed

Faglærte, der fx på grund af slitage ikke kan følge med på byggepladsen mere, får en alletiders mulighed med ny akademiuddannelse, mener Thomas Lund fra Lyngby Enterprise.

Thomas Lund er partner i Lyngby Enterprise A/S, som laver om-, tilbygninger og nyopførelser af skoler, kursuscentre og store butikker som Bilka, Føtex og Lidl. Ifølge Thomas er der i branchen behov for en videreuddannelse af faglærte, som gerne vil noget mere og har evnerne til det.

”Det kan være en murer, som har været faglært i 20 år, men som pga. slitage ikke kan følge med på byggepladsen mere, men som har en masse indsigt og erfaring i byggeprocesser, som han vil kunne bruge i en mere koordinerende rolle som mellemleder.”

Bindeled mellem mureren og arkitekten

Hos Lyngby Enterprise har Thomas Lund en ansat, som kunne være oplagt som ny studerende på akademiuddannelsen i byggekoordination. Han tror, at der i mange byggefirmaer findes oplagte kandidater til uddannelsen. Samtidig er det attraktivt, at det er deltidsuddannelse, som kan tages i bidder. Dermed kan den ansatte uddanne sig sideløbende med sit fuldtidsjob.

"Det lyder som en alletiders mulighed, at faglærte og andre af byggeriets ansatte nu får mulighed for at efteruddanne sig på kort videregående niveau. Der er i branchen behov for en fagperson, der kan fungere som bindeled mellem fx mureren og arkitekten eller tømreren og ingeniøren og har forståelse for de forskellige faggrupper. Jeg er overbevist om, at en sådan person vil kunne styrke koordineringen i byggeprocessen og dermed optimere produktiviteten på byggepladserne", siger Thomas Lund, partner i Lyngby Enterprise A/S med hovedsæde i Aarhusbydelen Brabrand. 

Se det aktuelle fagudbud og tilmeld dig