Kildehåndtering


Plagiat

Harvard-standarden

 • Den grundige
  Alt om Harvard-standarden. Regler, forklaringer, eksempler på henvisninger og registreringer. Fra biblioteket på Anglia Ruskin University.

 • Den lokale
  Bibliotekarerne på Erhvervsakademi Aarhus har udarbejdet en kort vejledning med basis-regelsæt for Harvard-standarden, eksempelliste med litteraturlisteregisteringer af 'kendte kilder' (artikler fra infomedia, virksomheders nøgletal osv.), kort beskrivelse af henvisningssystemet, samt en vejledning til hvad du lægger i bilagsafsnittet - og hvordan du behandler bilag.

Persondata

Referenceværktøjer

 • Word - guide til Microsoft Words indbyggede referencehåndtering

 • Zotero er et gratis referenceværktøj. Den er i to dele:
  Den ene del ('Zotero Connector' browser plugin + downloadet programdel) holder styr på litteraturlister. Der er flere features, men én af de smartere er, at en gruppe kan arbejde sammen om en liste. Bøger kan findes frem via ISBN. Online resurser registereres automatisk.
  Da du nogen gange skal registrere kilder manuelt og tjekke/redigere registreringen af onlinekilder, anbefaler vi, at du downloader vores lokale Harvard-guide herover og tjekker hvilke datafelter, der er obligatoriske.

  Den anden del af Zotero er en add-on til Word - den holder styr på referencerne, og danner en litteraturliste til sidst.