Christian - hos SMC-Biler i Esbjerg

Jeg tror, min interesse for biler startede, da jeg var ca. 10 år gammel. Det var dengang min onkel købte en Chevrolet Corvette fra 1975. Jeg var solgt på stedet!

Og siden dengang har min interesse for biler været altoverskyggende. Så hvad ville være bedre end at kunne komme til at arbejde med biler, og på den måde kunne kombinere hobby og arbejdsliv?

I løbet af min tid i gymnasiet læste jeg en artikel i Bilmagasinet, som fortale om en uddannelse, hvor man kunne kombinere en uddannelse indenfor markedsføring og økonomi med en uddannelse indenfor bilbranchen. Det lød som den perfekte blanding for mig. Jeg ville dog gerne have lidt mere erfaring i branchen, inden jeg kastede mig ud i livet som biløkonomstudernede. Jeg manglede at læse et par fag på handelsskolen, inden jeg kunne søge ind som biløkonom, så efter endt værnepligt fik jeg plads som salgselev hos SMC-Biler Esbjerg, og meldte mig til enkeltfag på handelsskolen. Det blev til ca. 3 år som salgselev og sælger i Esbjerg, inden jeg besluttede mig for, at det var tid til at komme videre inden for bilbranchen.

Biløkonomuddannelsen

I august 2009 startede jeg som på biløkonomuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus, stadig med SMC-Biler som min praktikvirksomhed.

En af de første ting man opdager som ny biløkonomstuderende er, at ens netværk bliver meget større. Der er et super bånd mellem biløkonomer på tværs af årgange, og man kan altid finde en, som er klar med en hjælpende hånd, når det kommer til såvel rapportskrivning som søgning efter praktikplads i udlandet. Derudover studerer man sammen med ”almindelige” markedsføringsøkonomer så det bliver ikke kun til bilsnak og dæksparkning, hvilket - tro det eller ej - kan være en god ting af og til.

Biløkonomuddannelsen er i bund og grund en uddannelse til markedsføringsøkonom krydret med nogle ekstra kurser i løbet af de første 3 semestre (blandt andet biljura, personalejura i autobranchen m.fl.) samt en fast skemafri dag, hvor man er på arbejde i sin praktikvirksomhed. Og så har man et 5. semester, hvor man arbejder fuld tid i sin praktikvirksomhed.

Praktik i Göteborg

På 4. semester skal man i udenlandspraktik i mindst 3 måneder. Det er her, jeg er nået til. Jeg fik en praktikplads hos Din Bil-gruppen i Göteborg som er forhandler og servicepartner for Volkswagen, Audi og Skoda i Sverige. Her arbejder jeg sammen med kvalitetschefen, og vi bruger dagene på at sørge for, at alle butikkerne leverer den kundeservice, man kan forvente af dem. Det er altid spændende, at komme til et andet land og se, hvordan de driver deres forretninger, og forsøge at tage nogle af deres forcer med tilbage til vores forretninger hjemme i Danmark. Derudover er det udfordrende at prøve at skulle stå på egne ben i et land, hvor man ikke kender et øje, og hvor de taler mærkeligt.

Min fremtidsdrøm er at komme til at arbejde med kundetilfredshed når jeg er færdiguddannet biløkonom. Men en af de fantastiske ting ved uddannelsen som biløkonom er, at man kan ende med rigtig mange forskellige titler. Der sidder i dag biløkonomer som sælgere, salgschefer, kvalitetschefer, værkstedschefer, direktører, marketingsassistenter mm. Det er altså muligt at komme til at arbejde med lige præcist det, som interesserer en selv inden for bilbranchen.

<< tilbage