”Uddannelsen har givet mig et bredt kendskab til mange fagområder”

Marianne Vindum Kolenda, markedsføringsøkonom fra iværksætterlinjen i juni 2005, Salgschef hos Jeudan.

Marianne startede på markedsføringsøkonomuddannelsens iværksætterlinje efter at have arbejdet på forskellige reklamebureauer i Aarhus.

På 4. semester fik hun et praktikophold hos den danske it-virksomhed SimCorp i New York.

Efter praktikforløbet – og en veloverstået eksamen – blev hun ansat i SimCorp i New York som salgsassistent for SimCorps Senior Vice President.

Salgschef i Jeudan

I dag arbejder Marianne hos Jeudan, som er Danmarks største børsnoterede ejendomsselskab.

Her blev hun først ansat som direktionsassistent for den adm. direktør, hvor hun var ansvarlig for virksomhedens markedsføring og medansvarlig for projektet Københavns Torvehaller. I dag er hun salgschef:

”Jeg har ansvaret for forretningsudviklingen inden for salg i Jeudan, og jeg er medansvarlig for alt udlejning af boliger og erhvervsejendomme. Salgsafdelingen er nyoprettet, og det giver mig mulighed for at udvikle stillingen og for sammen med direktionen at beslutte vejen for salgsafdelingen i Jeudan. Hos Jeudan får man som medarbejder meget ansvar og mulighed for at præge udviklingen af firmaet inden for sit ansvarsområde, og det er meget motiverende.”

Bred faglighed og iværksætteri

Marianne har haft glæde af sin uddannelse som markedsføringsøkonom:

”Uddannelsen har givet mig et overordnet indblik i mange fagområder såsom salg, markedsføring, erhvervsret, driftsøkonomi, indkøb m.m. På iværksætterlinjen havde vi fokus på forretningsudvikling, hvor vi startede egen virksomhed, skrev forretningsplan og markedsførte vores virksomhed. Den brede faglighed og iværksætterlinjen har gjort, at jeg er blevet mere generalist end specialist. Det betyder, at jeg sidenhen har kunnet arbejde primært med forretningsudvikling, salg og markedsføring."

”Lige nu arbejder jeg med, hvordan vi kan optimere Jeudans ledige lokaler og salgsprocesser, så vi hurtigere kan udleje de ledige lokaler. Derudover har jeg fokus på, inden for hvilke områder Jeudans salgsafdeling skal udvikles i fremtiden. Jeg har ingen aktuelle planer om at videreuddanne mig - jeg har fokus på at gøre det bedst muligt i stillingen som salgschef i Jeudan."