Markedsføringsøkonom har succes med salg af bluetooth-sendere

25-årig studerende fra Erhvervsakademi Aarhus har succes med en opfindelse, der kan hjælpe dig med at finde glemte ting.

På få måneder har Tamer Kayas startup omsat for over en halv mio. kr.

"Selv mine lærere må pointere, at det er helt surrealistisk, så hurtigt det går," lyder det fra Tamer Kaya til Dagbladet B.T. og Århus Stiftstidende.

Sælges af supermarkedskæder

'XY Find It' er en såkaldt beacon, en sender i plastik på størrelse med en femkrone, som kan sættes i nøgleringen, tasken, på cyklen eller i hundehalsbåndet. Ved hjælp af Bluetooth kan senderen lokalisere tingene hurtigt, ligesom den gennem en tilknyttet app alarmerer en, hvis man har glemt taske, pung eller nøgler på restauranten eller i sommerhuset.

Flere og flere forhandlere vil have fat i den lille tingfinder, som koster 249 kroner og sælges i bl.a. Coop-butikkerne, Dansk Supermarkeds e-handel Wupti og flere online-shops.

Headhuntet af amerikansk opfinderfirma

Opfindelsen er ikke Tamer Kayas egen. Tamer blev kontaktet af det amerikanske firma bag 'XY Find It', som skulle bruge en driftig ung mand til at få produktet til at bryde igennem i Europa.

”I ti år har jeg arbejdet med salg i alle mulige forskellige sammenhænge. Som iværksætter skal man sælge sin idé til potentielle partnere, kunder, medier osv. Der er altså salg involveret i alle mulige forskellige perspektiver - og personligt elsker jeg også salg - hvilket nok er den bærende faktor for succesen,” siger han.

Lærer om teorierne bag det, han har gjort i årevis

Tamer Kaya har ikke ligget på den lade side, siden han dimitterede som HHX-student. Han har drevet et landsdækkende eventfirma, haft egen natklub, afviklet koncerter med Danmarks største artister og prøvet kræfter med tech-industrien.

Som studerende på markedsføringsøkonomuddannelsen med speciale i iværksætteri får Tamer Kaya teori på meget af det, han allerede kan.

”Jeg startede på uddannelsen for at lære alle fagudtrykkene og teorierne bag de ting, som jeg laver i forbindelse med driften af mine virksomheder,” forklarer han.

Læs om Tamer Kayas uddannelse

Læs artikel fra Dabladet B.T.: Her er opfindelsen, der sikrer, at du aldrig mister dine nøgler igen