Iværksætterstuderende gentager succes-camp i Hirtshals

Iværksætterstuderende fra Erhvervsakademi Aarhus er her til morgen taget afsted på ny innovationscamp i Hirtshals for at komme med ideer til, hvordan Hjørring-området kan skabe vækst og flere arbejdspladser.

Kl. 7.30 i morges kørte 47 1. semesters-studerende fra professionsbacheloruddannelsen i innovation og enterepreneurship til Hirtshals for at gentage øvelsen fra sidste uges succes-camp i Hanstholm.

Denne gang foregår campen med nye studerende, en ny problemstilling og i nye omgivelser.

De studerende får bl.a. til opgave at finde ud af, hvordan byen kan tiltrække og fastholde nogle af de to mio. passagerer, der årligt lander fra færgerne ved Hirtshals Havn.

”Overliggeren er løftet yderligere efter sidste uges succes i Hanstholm,” siger lektor Jesper Nørskov fra Erhvervsakademi Aarhus.

Borgmester præmierer bedste ideer

De studerende skal bl.a. komme med bud på, hvordan man stopper butiksdøden i Hirtshals og tiltrækker og fastholder nogle af de mange tusinde færgegæster, der hver uge lander fra færgerne, men kører videre uden at have set byen.

På sidstedagen inviterer hotellet til en konference med forskellige erhvervsfolk, politikere og lokale organisationer. Her fremlægger de forskellige grupper deres ideer, der evalueres af deltagerne på en workshop. De tre bedste ideer præmieres af Hjørring kommunes borgmester Arne Boelt (A).

”Jeg glæder mig meget. Somme tider er der behov for, at der kommer folk udefra og ser tingene med nye øjne, for ellers kan vi nemt blive stående i stedet for at blive ved med at skabe vækst,” siger hoteldirektør Tom Boye fra Montra Skaga.