Erhvervsfolk i Thy til studerende: I er innovative og arbejder på et højt niveau

”Vi er meget imponeret over alle grupperne. Tak, fordi I har gjort jer stor umage med at fortælle os om alle de ting, vi har og kan gøre i Thy,” sagde formanden for Thy Erhvervsforum Lars Torrild ovenpå to døgns intens idéudvikling.

En bæredygtig containerby for praktikanter, et Thy-mærke, et stort spa- og wellness-center med opvarmet vand fra bølgeenergi, en festival for ekstremsport, et væksthus i havnens tomme bygninger, hvor fiskeafføring forvandles til økologiske grøntsager og en Cold Hawaii-portal, der promoverer området som populær surferdestination. Vækstforslag udarbejdet af 50 studerende vakte begejstring i Thy.

Godt initiativ

17 internationale og 33 danske studerende fra 1. semester på professionsbachelorudddannelsen i innovation og entrepreneurship på Erhvervsakademi Aarhus deltog fra den 8.-10. september som led i deres uddannelse i en 48-timers camp i Hanstholm.

”Denne idé-camp er et rigtig fint initiativ. Det, jeg har hørt, har været super godt, inspirerende og brugbart. Jeg håber, at det kan inspirere os her i Thy til, hvordan vi skal udvikle området ved fælles hjælp,” lød det fra en af de fremmødte, klinik-ejer Hanne Bier Sørensen fra Snedsted.

Hun var sammen med et halvt hundrede andre erhvervsdrivende, forretningsfolk, erhvervsorganisationer og lokale politikere inkl. borgmesteren kommet for at høre og diskutere de studerendes vækst-forslag.

Forslagene blev fremlagt en efter en med mikrofon og Prezi-præsentationer på storskærm på scenen i konferencelokalet på Montra Hotel Hanstholm.

Højt humør trods søvnunderskud

Selvom der var blevet knoklet igennem og søvnkontoen var i minus, så var stemningen blandt de studerende høj.

”Det var været lærerigt og vi er kommet tæt på hinanden i grupperne. Vi havde krise den første aften og måtte hidkalde en underviser, som coachede os på vores idé, men ellers er det gået super godt,” sagde en af de studerende Mick Andersen.

Sammen med tre medstuderende havde han udtænkt et koncept, der skulle gøre Thy til praktikanters paradis ved hjælp af bæredygtige containerboliger. Projektet ’InternCity’ høstede ligesom de øvrige syv projekter klapsalver og spørgsmål fra salen.

En anden studerende, Samuel Mago fra Slovakiet, kunne trods trætheden heller ikke få armene ned.

”Jeg har aldrig oplevet noget så praktisk som det her. Det har været så fedt at få lov til at udarbejde noget, som kan give andre værdi. Jeg kan slet ikke udtrykke, hvor glad jeg er for at være her,” sagde slovakken, der sammen med sin gruppe blev belønnet med en 2. plads for sit projekt ’Aquaponics’, der gik ud på at dyrke økologiske grøntsager vha. fiskeafføring.  

”Jeg vil gerne lykønske jer. Jeg er imponeret over jeres præsentation. I er innovative og kigger på andre industrier og kombinerer fiske- og planteindustrien med den grønne industri,” lød bedømmelsen fra en af de fremmødte forretningsfolk.

Thy som Danmarks vildeste legeplads

Flest stemmer fra publikum og dommerpanel fik et projekt, der handlede om at skabe Danmarks vildeste legeplads og udnytte områdets mange klitter, bølger, cykelstier, skaterbaner og ridestier, ved at etablere en festival for ekstremsport.

”I rammer fuldstændig plet i forhold til, hvad det er, vi skal gøre heroppe i Thy. Jeg håber inderligt, at der er nogen, der samler op på disse ideer. Det er et genialt projekt,” lød det fra journalist Christian Kjeldsen fra Limfjord Update, der sad med i dommerpanelet.

Han var ikke den eneste.

”Jeg vil gerne rose jer for dette initiativ. Der er rigtig mange outdoor-aktiviteter, der bør samles under én hat,” sagde en anden af dommerpanelets medlemmer.

Bør gentages hvert år

”Vi har hørt om mange spændende projekter på et højt niveau. Dette arrangement bør gentages hvert år. Jeg tror på, at hvis man får sådanne indspark, så breder det sig som ringe i vandet,” sagde formanden for Thy Erhvervsforum Lars Torrild, da han sammen med Thisted Kommunes borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) takkede grupperne for deres indsats.

Fra tirsdag til torsdag i denne uge gentages camp’en med en ny problemstilling og med 50 nye danske og internationale 1. semesters studerende fra professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship – denne gang på Montra Skaga Hotel i Hirtshals.

Og ifølge lektor Jesper Nørskov er ”overliggeren løftet yderligere efter sidste uges succes.” 

 

Se tv-indslag: Studerende udvikler vækst-ideer til Thy

Læs artikel i Nordjyske: 48 timers kreativt krydsfelt

Limfjord Update: Ny ekstremsports-event skal trække tusinder til Thy

Limfjord Update: Thy Erhvevsforum skubber unges nye ideer på vej