400 studerende skaber oplevelser med is, whiskydestilleri og Michelin-urter

Erhvervsakademi Aarhus bliver onsdag, torsdag og fredag hjemsted for danmarkshistoriens største, tværfaglige innovationsforløb for studerende på en videregående uddannelse.

400 studerende fra 12 forskellige uddannelser skal udtænke forretningskoncepter for bl.a. bolsjeforretning og urte-leverandør til Michelin-restaurant.

12 private virksomheder indenfor brancherne fødevarer, miljø og landbrug har hver udarbejdet én problemstilling.

”Jeg sagde straks ja til at være med, da jeg mener, at vi som virksomhed har en forpligtelse til at støtte unge under uddannelse og samtidig mener jeg, at I kan hjælpe os,” siger Jens-Erik Jørgensen, ejer af Destilleriet Fary Lochan i Give (billede). Han glæder sig til at få de studerendes bud på, hvordan virksomheden kan udvide forretningen ved at skabe et oplevelsesunivers med afsæt i passionen for dansk kvalitets-whisky.

Vejen frem

Eksperter i teams-forløbet har to formål: de studerende bliver dygtigere til at arbejde tværfagligt med innovation, og de deltagende virksomheder får gen- eller nytænkt deres produkter eller forretningsmodeller. Ved at koble serviceydelser eller oplevelser til, kan det øge omsætningen.

”Eksperter i teams giver os en unik ramme, hvor vores studerende kan øve sig i at samarbejde på tværs af fagligheder. Netop det er en topkompetence i dag,” siger rektor Christian Mathiasen fra Erhvervsakademi Aarhus.

Koncept for ny, dansk andels-vin og Michelin-urtete

På tre dage skal de 400 studerende gruppevis komme med løsninger til forskellige virksomheds-cases. Fx vil Møllerup Gods på Mols etablere et nyt fødevarekoncept. Isproducenten I Scream Ice Cream vil erobre det nye nichemarked for opsigtsvækkende is. Den økologiske fjerkræsproducent Gothenborg ved Them vil øge salget af workshops og teambuilding-aktiviteter. Fastfood-firmaet NORD Gourmet, der sælger tapas-smørrebrød fra vogne, ønsker at få succes med salg af sundt streetfood udenfor Danmark. Vinhuset Appel ønsker at etablere en vinmark tæt ved Aarhus, hvor marken kan sælges eller udlejes i andele til vininteresserede personer. Kolding-virksomheden Skarregaard sælger bl.a. urtete til Michelinrestauranten Geranium i København og vil professionalisere forretningen med salg af økologiske, tørrede og spiselige urter.

Bedste koncept præmieres

Resultaterne af forløbet præsenteres fredag til et innovationsgalla i kantineområdet på Erhvervsakademi Aarhus. I dommerpanelet sidder 12 erhvervsfolk, deriblandt projektleder Anders Mikkelsen fra Agro Business Park A/S og centerchef Knud Erik Hilding Hamann fra Teknologisk Institut.

De deltagende virksomheder er Jiffyplanter A/S, DinnerdeLuxe, Møllerup Gods, Stilling Naturbolcher, Gothenborg, Soy4you, Huset Appel, Fary Lochan Destilleri A/S, Årø Vingård, I Scream Ice Cream, Skarregaard og NORD Gourmet.

Læs mere på www.eaaa.dk/eit