Arbejdsgivere glade for ny type landbrugsledere

Første hold på landbrugets nye lederuddannelse ’agro business manager’ fra Erhvervsakademi Aarhus er eftertragtede og besætter gode stillinger i landbrugserhvervet.

Som landbrugsleder i dag er det ikke nok at kunne drive et landbrug i mark og stald i verdensklasse. Man skal også være dygtig til ledelse, strategi og forretningsudvikling. Derfor lancerede Erhvervsakademi Aarhus i 2012 uddannelsen jordbrugsteknolog med speciale i ’agro business management’. Første årgang blev færdige i sommer og har alle fået gode jobs.

”De kommer med nogle kompetencer for ledelse og forretningsudvikling, og det er en af de helt store eksportmuligheder for Danmark,” siger HR-chef Sofie Hammerskov fra den danskbaserede, internationale Axzon-koncern.

Læs om den 2-årige videregående uddannelsen til 'agro business manager' her.

I job tre dage efter sin dimission

En af dem, 28-årige Martin Svaneborg, havde fast arbejde tre dage efter sin dimission. Samtlige dimittender fra årgangen arbejder i dag alle i eftertragtede stillinger som fx erhvervsrådgivere og driftsledere.

”Jeg er ansat på mine ledelsesevner og arbejdsvillighed,” siger Martin, der arbejder som driftsleder på et kvægbrug i Sindal. En bank og en landbrugsrådgivning tilbød også Martin job som erhvervsrådgiver.

”Det er skønt at være eftertragtet.” 

Læs mere om Martin Svaneborg her.

Bank ansatte jordbrugsteknolog i stedet for finansmand

En anden af dimittenderne, Rasmus Gramkow Pedersen, har fået job som erhvervsrådgiver i Jyske Banks landbrugsafdeling i Ribe. Ifølge hans chef, afdelingsdirektør Michael Haahr Andersen, blev Rasmus ansat pga. sin eftertragtede kombination af landbrugsfaglige baggrund og økonomiske indsigt. Jyske Bank ansætter ellers helst finansuddannede, men jordbrugsteknologen har til fulde indfriet forventningerne, siger afdelingsdirektøren.

”Over år tror jeg, at vi vil ansætte flere af hans slags.”

Ledelsespraktik i udlandet

Som en obligatorisk del af uddannelsen er alle studerende i international ledelsespraktik. Og hos fødevarekoncernen Axzon med over 40.000 svin og 2.500 ansatte, er der generelt meget stor interesse for praktikanter og input fra danske landbrugsstuderende på overbygninger, fortæller HR-chef Sofie Hammerskov fra den danskbaserede, internationale Axzon-koncern, der består af Danosha i det vestlige Ukraine og Poldanor i Polen samt tilsvarende DanInvest i Rusland og Prime Food-slagteriet i Polen.

”Den ledelsesvinkel, som de foreløbig syv ’agro business managere’, der har været i ledelsespraktik hos os er kommet med, er både vigtig og relevant.”

Kompetencer for ledelse og forretningsudvikling

”Det er rigtig værdifuldt, at det er nogle, som samtidig med, at de har rod i og interesse for landbruget, også interesserer sig for ledelse. Disse praktikanter ser bredt på tingene. Ud over at vide, hvordan grisene skal fodres, så er de meget optaget af at få teams’ene til at virke – altså hvordan man sikrer motivation, opbygger et team og arbejder med forskellige og mange typer af folk. De kommer med nogle kompetencer for ledelse og forretningsudvikling, og det er en af de helt store eksportmuligheder for Danmark. Og sammen med den landbrugstekniske faglighed, er det noget af det, der gør en dansker i større organisationer meget værdifuld,” siger HR-chef Sofie Hammerskov fra Axzon.    

23-årig med masser af ansvar

På et af Danmarks største mælkeproduktioner I/S Rønhave ved Esbjerg har en anden agro business manager-dimittend fra Aarhus, 23-årige Kathrine Nielsen, fået job som personaleansvarlig. I/S Rønhave har 2.000 køer og 45 ansatte af blandede nationaliteter. Bedriften skal til at udvide og har valgt at skille kvægdriften fra personaleledelsen. Det er en stor mundfuld, men netop den slags stillinger forventer Kathrines chef Jørn Kjær Madsen, der bliver flere af.

”Til jobbet havde jeg brug for en, som er god til at kommunikere, kan skabe holdånd og sætte sig ind i de mennesker, hun står overfor. Mange af de landbrugsfaglige medarbejdere brænder mere for at arbejde med maskiner og dyr, end for ledelse. Kathrine kan både det med dyr, maskiner og økonomi, samtidig med, at hun kan lede – det er en god coctail,” siger Jørn Kjær Madsen, medejer af I/S Rønhave.

Driftsleder på gods

Hos en anden arbejdsgiver, Rosenfeldt Gods ved Vordingborg, er godsinspektør Rasmus Christoffersen også godt tilfreds med deres nye driftsleder, agro business manager Mikkel Brauer. Han fungerer som godsinspektørens højre hånd og leder i inspektørens fravær det 2.000 hektar store gods med tre ansatte og en elev.

”Strukturudviklingen i landbruget går i retning af færre og større bedrifter. Det stiller krav til mellemlederne om at kunne arbejde på et fagligt højere og mere komplekst niveau. Det lever vores nyansatte ’agro business manager’ til fulde op til,” siger godsinspektør Rasmus Christoffersen fra Rosenfeldt Gods.