Studerende hjælper snackbarproducent med at tidoble omsætningen

Finansbachelorer, markedsføringsøkonomer og professionsbachelorer i fødevareteknologi skal på 48 timer finde ud af, hvordan Aarhus-virksomheden Raw Snacks tidobler omsætningen. Feriebyen Øer ved Ebeltoft danner igen i år rammen om en ambitiøs, tværfaglig innovationscamp.

Onsdag, torsdag og fredag i denne uge deltager 13 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus og 19 agrarøkonomstuderende fra Jordbrugets UddannelsesCenter i en tværfaglig innovationscamp i Ebeltoft. Campen afvikles for femte år i træk i Øer med forskellige virksomheder fra år til år. Dette år arbejder erhvervsakademistuderende med snack- og proteinbarproducenten Raw Snacks, en relativ nystartet vækstvirksomhed med en støt voksende forhandlerliste.

Tænder på innovation

43-årige Lars Oliver Pilgaard er en af fem professionsbachelorer i fødevareteknologi fra Hasselager Allé 8, der har valgt at deltage i campen. Han er tidligere bager og levnedsmiddeltekniker og har otte års erhvervserfaring som produktudvikler og udviklingschef. 

”Jeg har altid elsket innovationsprojekter. Det tænder gnister i mig. På erhvervsakademiet har jeg deltaget som facilitator i et lignende, men meget større forløb, Eksperter i teams. Jeg er vild med den slags projekter. Derfor meldte jeg mig.”

Lars er kommet i gruppe med to agrarøkonomer og en markedsføringsøkonom. Ingen af dem kender hinanden i forvejen. Fyrene har allerede kradset forskellige ideer ned på deres blok.

”Der er tilsyneladende gode ressourcer i vores gruppe, så det bliver spændende. Vi regner med at skulle arbejde mere eller mindre i døgndrift, hvis vi kan komme afsted med det,” siger han.

Læs mere om Lars' uddannelse her.

Med for at udfordre sig selv

23-årige Christina-Louisa Hansen læser til markedsføringsøkonom med speciale i globalisering. Øer-campen er en del af valgfaget ’idéudvikling i praksis’ på 2. semester.

”Jeg har valgt faget for at lære at være mere kreativ og for at udfordre mig selv. Det er spændende med folk med forskellig baggrund,” siger hun, der håber, der bliver tid til andet end arbejde.

”I min gruppe har vi talt om, at vi holder det skoleseriøst hele dagen, og vil vi tillade os en øl om aftenen.”

Læs mere om Christina-Louisas uddannelse her.

Udfordret med feedback fra innovationschef

Tidligere på ugen havde CEO i Raw Snacks Casper Vester været forbi Erhvervsakademi Aarhus for at fortælle om sin forretning og klæde de studerende på til opgaven.

”Det bliver super interessant, og jeg glæder mig meget til at overvære deres præsentationer fredag,” siger Casper Vester.

Undervejs bliver de studerende udfordret med feedback fra bl.a. innovationschef Gyda Bay fra innovationsmiljøet Future Food Innovation i Agro Business Park.

Fire dommere fra erhvervslivet udvælger den bedste idé, som kåres fredag ved frokosttid i Øers restaurant.

Pressen skriver

Lokalavisen Ebeltoft: Snacks: Knas i omsætningen i Øer ved Ebeltoft

Ebeltoft folketidende: Studerende booster snackbar-producent