Ungarnsk marketingstuderende vinder praktikophold i Shanghai

En drøm er gået i opfyldelse for Balazs Judik fra Erhvervsakademi Aarhus. Han er nemlig blevet udvalgt til at bo og arbejde i Shanghai i tre måneder som marketingkoordinator for den kinesiske sprogskole og agentbureau Hutong School.

”Det er min drøm,” siger Balazs Judik.

Den 22-årige legatmodtager er fra Budapest i Ungarn, men har boet i Aarhus de sidste to år. I juni afsluttede han en AP-degree i Marketing Management og skal efter sommerferien læse videre til professionsbachelor i International Sales and Marketing Management.

Udvalgt på baggrund af cv, erfaring og motiveret ansøgning

Balazs vandt legatet, fordi han havde skrevet et overbevisende, motiveret ansøgning og kunne fremvise et cv, der bl.a. tæller studiearbejde på Café Viggo i Aarhus og et udvekslingsophold som studerende på Shanghai Jianqiao University som led i sin uddannelse til markedsføringsøkonom.

”Det har helt sikkert talt på plussiden, at jeg i forvejen havde kendskab til Kina og faktisk taler lidt kinesisk,” siger Balazs, der er glad for, at han nu får mulighed for at blive endnu bedre.  

Udvalgt blandt 125 studerende fra hele verden

Balazs blev udvalgt til praktikopholdet blandt i alt 125 ansøgere fra hele verden, heraf 19 fra danske videregående uddannelser.

Praktikprogrammet er sponsoreret af Hutong School og inkluderer praktikstilling, fire timers kinesiskundervisning om ugen, afhentning i lufthavnen, indkvartering i delte lejligheder med eget soveværelse (inklusiv wifi, vand og varme), deltagelse i kulturelle aktiviteter to til tre gange om ugen (fx traditionelle the-ceremonier, taichi-lektioner, kung fu, ture til den kinesiske mur), hjælp med visa og praktisk hjælp 24/7. Legatet har en værdi af 5.000 euro, svarende til ca. 37.300 kr. Efter planen kommer Balazs til Kina til maj 2016 som led i sin PBA-uddannelse.

1.000 studerende fra hele verden

Hutong School tager årligt imod omkring et tusinde studerende fra hele verden. Under opholdet får praktikanterne mulighed for at arbejde i et international firma i Kina og lære kinesisk ved siden af arbejdet. Opholdet giver erfaring med at bo og arbejde i Kina plus erfaring med at bruge engelsk (og ikke mindst kinesisk) i en arbejdssammenhæng. Det kan være med til at skille praktikanternes CV ud fra andres, når de er kommet hjem igen og efter endt uddannelse skal ud på arbejdsmarkedet.

”Det er vores erfaring, at mange praktikanter ender med at vende tilbage til Kina efter et par år og arbejde for enten den virksomhed de var i praktik i, eller hos et andet firma, som de stiftede bekendtskab med under deres ophold,” fortæller Niels Vincent Næser, Danmarks repræsentant for Hutong School.