Erhvervsakademierne indfører digitale eksamener

Erhvervsakademier og maskinmesterskoler køber nyt, fælles it-system til 11,3 mio. kr. af aarhusiansk it-firma for at kvalitetssikre og effektivisere eksamener.

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)

Slut med at bruge papir og blyant, stå i kø ved printeren, reservere tid i kopicentret og bekoste indbindinger med spiralryg. Slut med at besvare og bedømme opgaver på papir. Fremover vil hele papirgangen op til, under og efter eksamener på landets ni erhvervsakademier og fem maskinmesterskoler foregå digitalt.

Aftale til 11,3 mio.

Mandag den 26. januar indgik de 14 uddannelsesinstitutioner en fælles aftale med det aarhusianske firma UNIwise om levering, drift og vedligehold af fælles it-system. Firmaet har udviklet systemet UNIflow og allerede digitaliseret eksamener på 25 uddannelsesinstitutioner i Norden. Anskaffelsessummen er i alt 11,3 mio. kr. Heri indgår også drift af systemet i seks år. Forsknings- og Uddannelsesministeriet betaler et tilskud på 4 mio. kr. til anskaffelsen.

Lettere arbejdsgange

Systemet vil på sigt spare uddannelsesinstitutioner for penge. Det siger projektleder Peter Locht fra Erhvervsakademi Aarhus.

”Der er ingen tvivl om, at mange arbejdsgange kommer til at tage meget kortere tid, fordi der er en integration mellem de bestående studieadministrative systemer og det nye digitale system. Et forsigtigt skøn er, at besparelsen er på 30 procent i forhold til det nuværende omkostningsniveau,” siger han.

Plagieringskontrol

Særligt bedømmerne kommer til at opleve en forandring, vurderer salgsdirektør Steffen Skovfoged fra UNIwise.

”Censor og eksaminator skal vænne sig til en ny måde at arbejde på. De er nok dem, der vil føle den største forandring. Samtidig bliver det lettere for en bedømmer at kontrollere, om der er blevet kopieret noget fra nettet, da systemet har en indbygget plagieringskontrol,” siger han.