Vinder it-konkurrence og får job

Internationale Computer Science-studerende Daniel Grek Sanchez Castellanos og Peter Majchrák fra Erhvervsakademi Aarhus vinder it-talentkonkurrence og får job hos webbureauet Novicell.

Daniel Grek Sanchez Castellanos og Peter Majchrák fra hhv. Litauen og Slovakiet har kun været i Danmark i tre måneder.

”Jeg er utrolig lykkelig. På de tre måneder, jeg har været i landet, har jeg søgt et sted mellem 40-50 stillinger som alt lige fra opvasker til receptionist – men jeg har ikke hørt noget tilbage på nogen af ansøgningerne. Derfor er det helt fantastisk nu at få arbejde inden for det felt, jeg studerer," siger Daniel Sanchez Castellanos ifølge en pressemeddelelse fra Novicell.

Bygger webapplikation

De to Computer Science-studerende (på dansk datamatiker) vandt konkurrencen 'Geek Challenge' med en nybygget app, der fungerer som en slags arrangements-kalender, hvor man via en integration til Facebook kan søge i events, der ligger tæt på én.

”Når man lige er flyttet til et nyt land eller en ny by, så er det rart at komme lidt ud og deltage i områdets kulturliv og møde nogle mennesker. Det er præcis det, man kan med vores platform,” siger Peter Majchrák og tilføjer:

”Der er stadig nogle ting, der skal finpudses lidt, hvis den skal være helt perfekt, men alt i alt er vi meget tilfredse med resultatet. Det vigtigste for os er, at vi har haft det fantastisk sjovt, mens vi har arbejdet på projektet, og så har vi lært en hel masse.”

Imponeret direktør

Udover fastansættelsen hos Novicell har de to it-talenter også fået en check på 10.000 kroner, og ifølge Per Kirchner, direktør i Novicell, har Daniel Castellanos og Peter Majchrák til fulde fortjent konkurrencens førstepræmie.

”Daniel og Peter har begge et helt utroligt stort talent, som kan bringe dem meget langt i denne branche. Men derudover har de også vist noget initiativ ved at tilmelde sig konkurrencen og bruge en masse timer på at vise os, hvad de kan. Det kræver en meget stor viljestyrke, som der ikke er mange studerende, der besidder,” siger Per Kirchner i firmaets pressemeddelelse.

Konkurrence er en god rekrutteringskanal

Daniel Castellanos og Peter Majchrák er ansat i Novicell per 1. december og skal arbejde et sted mellem 12 og 16 timer om ugen ved siden af deres studier. Det er tredje gang, at Novicell afholder Geek Challenge, og hvert år er de tre bedste i konkurrencen blevet ansat i bureauet.